Newsletter
  • Català
  • Español
  • English
  • Français
Anoia Turisme
Menu 
  • què fer?
    • Cultura i patrimoni
      • Descobreix els origens
      • MUSEUS DE L’ANOIA
      • Patrimoni Religiós
      • Visites guiades al patrimoni
      • L’ANOIA INDUSTRIAL
      • EL MODERNISME
    • COMARCA MEDIEVAL
      • Anoia Terra de Castells
      • Tots els Castells de l’Anoia
      • Castells amb visita guiada
      • Castells amb visita exterior i concertada
      • Castells amb visita exterior lliure
    • ESPORT I NATURA
      • Anoia Sports Premium
      • Parc Motor – el món del motor
      • El cel de l’Anoia: Vol i Globus
    • ANOIA DEL CAMP A LA TAULA
      • Productors de l’Anoia
      • Receptes
      • On comprar
      • Tasta l’Anoia
      • Enoturisme
    • EXPERIÈNCIES ÚNIQUES
      • Adrenalina Pura
      • Naturalitat rural
      • Diversió total
      • Vivències experimentals
      • Explora el passat
      • BOTIGUES DE FÀBRICA
    • RACONS DE L’ANOIA
      • GRANS CAMINS I SENDERS DE L’ANOIA
      • GORGS I SALTANTS D’AIGUA
      • Nuclis amb encant
      • Els Miradors de l’Anoia
      • Places porxades
      • Les 4 estacions
    • ESDEVENIMENTS
      • CULTURALS
      • FESTES POPULARS
      • FIRES I MERCATS
      • GASTRONÒMICS
      • MUSICALS
      • MODA
  • Destacats
  • Menjar i dormir
    • Mapa
    • Dormir
    • Menjar
  • Blog
  • AGENDA
  • CONTACTAR
    • CONTACTAR
    • Altres Punts d’informació Turística
  • >> CATALÀ
  • >> ESPAÑOL
  • >> ENGLISH
  • >> FRANÇAIS

El cigronet de l’Alta Anoia

El cigronet de l’Alta Anoia és un cigró menut, de pell molt llisa, que augmenta fins a tres vegades el seu volum durant la cocció, de sabor delicat i textura untuosa, gens farinosa. El seu cultiu es basa en tècniques manuals; es planta a mà en època primerenca (entre octubre i novembre) o tardana (entre gener i març). Les plantes creixen fonamentalment entre març i juliol i la floració es produeix al juny.

Durant l’agost la planta madura i s’asseca. Llavors es cullen les tavelles manualment. Un cop realitzada tota la collita, se separen les llavors de les tavelles a cops de bastó i es venten per a separar els cigrons de les restes de tavelles. Finalment es recullen i es trien manualment per acabar el procés d’assecament.

És una especialitat local que durant moltes generacions ha passat de pares a fills aconseguint una perfecta adaptació al medi i unes qualitats gastronòmiques excepcionals. El seu sabor és molt intens i delicat i la textura és fonent i homogènia, gens farinosa i ferma alhora.


www.cigronet.cat

Share Button
Anoia Art botifarra Bruc Cabrera d'Anoia Calaf Capellades cargols Carme Castell d'Orpí Castellolí Castells cava cigronet Cinema Cultura enoturisme Festa Fira formatge GASTRONOMIA Història Igualada Industrial Jorba La Llacuna La Pobla de Claramunt Medieval mel mercat Piera pollastre préssec Pujalt recepta Reis restaurant rural Salts d'Aigua Teatre Timbaler Vallbona d'Anoia Veciana vi Òdena

Què més podem visitar?

Ral·li Ciutat d’Igualada 21/04/2018
Fira de Sant Crist de Piera 21/04/2018 fins 22/04/2018
Fira de les Bresques de Santa Càndia (Orpí) 29/04/2018
Rec Stores 09/05/2018 fins 12/05/2018
Festa del Roser Vallbona d’Anoia 18/05/2018 fins 21/05/2018
TOP ANOIA
TOP ANOIA
ANOIA, TERRA DE CASTELLS
ANOIA, TERRA DE CASTELLS
SITUACIÓ DE L'ESDEVENIMENT
I RODALIES