Vademercat

La 2a edició de la Nit de Tapes del Mercat de la Masuca es farà el dissabte dia 3 de juny

Data: 03/06/2017

Festa de la Rosta

La Festa de la Rosta neix amb l’objectiu de promocionar l’oli de Piera, coincidint amb l’activitat “Del trull al plat!”

Data: 27/11/2016

Vadefoodies

Vadefoodies esdevé un espai social, lúdic i informatiu que mostra la diversitat i les tendències gastronòmiques d’arreu del món. Es tracta d’un festival pioner que se celebra amb molt d’èxit anualment a la ciutat d’Igualada.

Data: 07/07/2017 fins 09/07/2016

Fira de la cervesa Artesana de l’Espelt

Diada pels amants de la cervesa i en concret pels que es dediquen a la seva producció artesanal, a l’Espelt. La fira a més a més compta amb una oferta musical, gastronòmica i lúdica.

Data: 24/09/2016

Mostra d’embotits i vins d’altura

Quan s’acaba el temps de verema, arriba la Mostra d’embotits i vins d’Altura a La Llacuna, una festa gastronòmica on el vi, el cava, els embotits, els formatges i els carquinyolis són els protagonistes de l’esdeveniment.

Data: 15/10/2016 fins 16/10/2016

La Gran Festa del Vi

Igualada Comerç torna a reunir els millors vins de proximitat i altres productes gastronòmics de la comarca, com a protagonistes d’aquesta cinquena Gran Festa del Vi, a Igualada.

Data: 05/11/2016 fins 05/11/2016

Festa de la Caldera

Per Carnestoltes un dels costums més arrelats són els grans àpats col·lectius, oferts en alguns llocs als pobres, i en d’altres que pren part tota la població, que és possiblement el seu origen correcte.
El repartiment de la caldera , una mena d’escudella, és una tradició que es conserva a la població de Montmaneu.

Data: 26/02/2017

Mercat de la Fruita Dolça

A partir del mes de Juny, es celebra a Piera el Mercat de la Fruita Dolça, principalment amb préssecs de qualitat i producte autòcton cultivat a les vinyes dels pagesos pierencs. Els pagesos elaboradors d’aquest producte, amb denominació d’origen Penedès, el venen directament i acabat de collir de les seves terres, i el Mercat és el millor aparador per donar-se a conèixer.

Vine a tastar el Préssec de la Fortesa.

Data: 04/06/2017 fins 10/09/2017

Fira de la Vinyala

La vinyala és la varietat de cargol més apreciada culinàriament a Òdena i a la comarca de l’Anoia. Aquesta varietat de cargol, també anomenat de vinya, forma part de l’entorn natural del nostre territori. Tot i que actualment encara a Òdena hi ha vinyes i bodegues de renom, l’extensió de vinya havia estat un conreu importantíssim en el passat. Així, la vinya i els marges de pedra seca que envolten les vinyes són l’hàbitat natural de les vinyales.

Data: 20/09/2015

Festa de l’Olla de Murri i de la Cassola de Vinya

La Festa de la Cassola i l’Olla de Caldo de Murri compta amb una fira de cassoles artesanes i cassolaires, una mostra de vins, caves i cerveses artesanes de l’Anoia i un concurs gastronòmic de cuina a la cassola. Una gran cassolada amb 500 degustacions serà un dels punts àlgids de la festa.

Data: 13/11/2016

Fira de Sant Andreu i Matança del Porc

Arriba un dels esdeveniments més populars de La Llacuna, la Fira de Sant Andreu i la matança del porc. És el primer cap de setmana de desembre.
Aquesta festa compta amb una llarga tradició i les seves arrels es remonten a l’any 1335. Malgrat tot, el format actual es va adoptar fa 33 anys. La Fira ofereix productes locals, però també compta amb la presència de moltes altres parades d’aliments, roba, bijuteria… Un dels principals atractius de la festa són els entrepans de botifarra.

Data: 04/12/2016