NEAN – Parc Prehistòric de Capellades

El Parc Prehistòric de Capellades neix amb els objectius de protegir aquests patrimonis natural i arqueològic, de posicionar Capellades com a punt de referència en la recerca arqueològica paleolítica i com a centre de divulgació del coneixement de la prehistòria del país, i de consolidar el municipi com a destí turisticocultural.


Centre de Restauració i Interpretació Paleontològic – CRIP

Més de 100 anys de recerca paleontològica han permès recuperar més de 80.000 restes fòssils de gran singularitat científica (s’han identificat més de 72 noves espècies). El jaciment paleontològic de Can Mata és un referent d’importància internacional, un dels més importants del Miocè europeu. Cal destacar la rellevància científica dels primats fòssils trobats, com són en “Pau” (Pierolapithecus catalaunicus) i en “Lluc” (Anoiapithecus brevirostris).


Vil·la romana de l’Espelt

Aquesta vil·la és un dels vestigis més importants de l’Anoia romana, que estigué en plena activitat entre els segles I aC i III dC i es dedicà a l’explotació de cereals, vinya i olivera. La visita, permet conèixer l’organització d’aquest tipus d’hisendes, la vida quotidiana i aspectes generals de la vida romana.
Aquest jaciment explica la configuració de la comarca en l’època de dominació romana.


Dolmens o Sepulcres Megalítics

Els sepulcres megalítics són tombes col·lectives fetes amb roques de grans dimensions recobertes per un túmul i destinat a rebre diferents inhumacions.
Si voleu fer una ruta arqueològica per l’Anoia us proposem conèixer els quatre sepulcres megalítics existents al territori.


Conjunt de pintures rupestres de Roca Roja o Valldecerves

Conjunt de pintura rupestre descobert per F. Navaro Ferré l’any 1982 i situades en dos abrics naturals enmig del bosc. Una de les representacions hi la figura d’una possible cèrvola, mentre que la segona hi ha quatre figures, entre elles una cabra, un arquer i una figura femenina. Les figures són negroses o rogenques i podrien ser dels anys 3.000 a 3.500 aC.
L’accés és dificultós i només es pot realitzar a peu.