Ruta de la Batalla de Prats de Rei

Ruta creada a partir de l’episodi de Prats de Rei viscut en la última ofensiva aliada a territori català un cop ja s’havia perdut l’Aragó amb les derrotes de Villaviciosa i Brihuega. L’enfrontament a Prats de Rei es produí en un moment clau de la Guerra de Successió, ja que el 1711 els anglesos estaven mantenint converses de pau amb França per finalitzar un conflicte que ja s’allargava massa.
Aquesta ruta comprèn els principals espais històrics de la batalla dels Prats de Rei, ocorreguda l’any 1711 durant la Guerra de Successió. Pot fer-se a peu, en bicicleta, a cavall o en quad.


PR C-119, El Cinturó de la Conca

El PR-C119, cinturó de la Conca d’Òdena, és un sender de petit recorregut que té una longitud de 68.350m, amb un desnivell acumulat, tant de pujada com de baixada, de 2.150m, i un temps acumulat de 18h 24min.


Can Massana, la porta d’entrada a Montserrat

Ubicat al municipi del Bruc i situat al Parc Natural de la Muntanya de Montserrat, aquest espai ocupa gairebé un 7% del parc natural i és el punt principal d’accés als camins i les agulles de roca d’aquest sector de Montserrat més desconegut, on els monòlits i les formes verticals conformen un laberint únic i meravellós.


Camí de les Batalles del Bruc

En el marc del projecte de commemoració del Bicentenari de les Batalles del Bruc (2008) es va dissenyar i desenvolupar el que s’ha anomenat “Camí de les Batalles”, una ruta que vol recordar la que els soldats napoleònics van recórrer per dues vegades els dies 6 i 14 de juny del 1808.


El Camí de Sant Jaume al seu pas per l’Anoia

El Camí de Sant Jaume travessa tota l’Anoia des de Can Maçana, El Bruc, fins la Panadella, Montmaneu, realitzant un total de 39,20 km dins d’aquest territori.
L’any 1987 el Camí de Sant Jaume fou declarat Primer Itinerari Cultural Europeu i el 1993 Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.


Els trams del Camí Ignasià a l’Anoia

El Camí Ignasià és un camí de peregrinació internacional que ofereix l’oportunitat de viure el camí que va recórrer Ignasi de Loiola, fundador de la Companyia de Jesús, des de Loiola (Azpeitia, País Basc) fins a la cova de Sant Ignasi de Manresa. Per l’Anoia hi passen dos trams, el 25 i el 26.


Rutes “Els Camins del Paper” de Capellades

Descobreix els Molins Paperers amb les rutes dels “Camins del Paper” 5 itineraris que transcorren per Capellades i el seu entorn


Les Rutes de l’Aigua de Carme

Carme ha senyalitzat 3 rutes pel seu municipi que et permetran descobrir el seu extens patrimoni natural i paisatgístic.