Newsletter
COVID-19
  • Català
  • Español
  • English
  • Français
Anoia Turisme
Menu 
  • què fer?
    • Cultura i patrimoni
      • Descobreix els origens
      • MUSEUS DE L’ANOIA
      • Patrimoni Religiós
      • Visites guiades al patrimoni
      • L’ANOIA INDUSTRIAL
      • EL MODERNISME
    • COMARCA MEDIEVAL
      • Anoia Terra de Castells
      • Tots els Castells de l’Anoia
      • Castells amb visita guiada
      • Castells amb visita exterior lliure
    • ESPORT I NATURA
      • Anoia Sports Premium
      • Parc Motor – el món del motor
      • El cel de l’Anoia: Vol i Globus
    • ANOIA DEL CAMP A LA TAULA
      • Productors de l’Anoia
      • Especies Silvestres de l’Anoia
      • Receptes
      • On comprar
      • Tasta l’Anoia
      • Enoturisme
    • EXPERIÈNCIES ÚNIQUES
      • Adrenalina Pura
      • Naturalitat rural
      • Diversió total
      • Vivències experimentals
      • Explora el passat
      • BOTIGUES DE FÀBRICA
    • RACONS DE L’ANOIA
      • RUTES, CAMINS I SENDERS DE L’ANOIA
      • GORGS I SALTANTS D’AIGUA
      • Nuclis amb encant
      • Els Miradors de l’Anoia
      • Places porxades
    • ESDEVENIMENTS
      • CULTURALS
      • FESTES POPULARS
      • FIRES I MERCATS
      • GASTRONÒMICS
      • MUSICALS
      • MODA
    • RECOMANACIONS I PROPOSTES A L’ANOIA
  • Menjar i dormir
    • Dormir
    • Menjar
  • AGENDA
  • CONTACTAR
    • CONTACTAR
    • Altres Punts d’informació Turística
  • >> CATALÀ
  • >> ESPAÑOL
  • >> ENGLISH
  • >> FRANÇAIS
  • RECEPTES

    https://anoiaturisme.cat/anoia/receptes-2/

  • GASTRONOMIA

    https://anoiaturisme.cat/anoia/gastronomia/

  • RECEPTES

    https://anoiaturisme.cat/anoia/receptes-2/

  • RECETAS

    https://anoiaturisme.cat/es/anoia/receptes-2/

Anoia Turisme
ANOIA DEL CAMP A LA TAULA

Bona taula i bones mans.

La gastronomia de la comarca és fronterera entre la cuina de terra endins i la de litoral, entre tradició i modernitat.

Parlar de gastronomia a l’Anoia és parlar de Km 0, de tradició i de modernitat, del cigronet de l’Alta Anoia, i de la ceba farcida i del pa de l’Anoia, i del pa culet, pans que es barregen amb els més tradicionals. Parlar de gastronomia a l’Anoia també és degustar plats fondos. De gran tradició són els embotits, els fuets, les llonganisses i la botifarra blanca i negra.

El plaer de menjar el que la terra ens dona amb una cuina tradicional o bé sofisticada. Els restaurants de l’Anoia són una parada obligada per a gaudir del menjar i de la vida.

RECEPTES
RECEPTES
ENOTURISME
ENOTURISME
Celler Pla de Morei
Celler Pla de Morei

El celler Pla de Morei neix per a tornar a posicionar l’Anoia com a territori de llarga tradició vitivinícola i impulsar el seu coneixement i la seva reimplantació a la zona. La finca és plena de racons com els marges i les barraques de pedra seca que són testimoni d’aquest llegat vitícola.


https://plademorei.com/
Lots de productes de proximitat
Lots de productes de proximitat

Dues poblacions de la comarca ja ofereixen un lot de productes elaborats o conreats al seu municipi.

Aquestes poblacions són el Bruc i Sant Martí de Tous:

El Tastet de Tous: És el lot de productes de Sant Martí de Tous, aquest lot inclou 2 cerveses artesanes de la Roqueta, 1 pot d’ametlles caramel·litzades de Mermeles, 1 pot de mel de Mas Buret, 1 bossa d’ametlles torrades de Tousec, 1 bossa de galetes ecològiques d’espelta del forn de la Plaça, 1 rajola de xocolata del forn Pujó, 1 llonganissa de Cal Codina i 1 tassa de ceràmica.  Podeu obtenir més informació d’aquest producte fent click   aquí

Bruquetíssim: És el lot de productes del Bruc, aquest lot inclou vi negre, mel, ametlles, oli de vera (varietat típica dels peus de Montserrat) i embotit, Podeu obtenir més informació d’aquest producte fent click   aquí

 

 


Visita a Caves Bohigas
Visita a Caves Bohigas

La finca inclou una magnífica masia del segle XIII, una capella neogòtica i unes caves subterrànies. Es realitzen visites guiades que barregen la història de la finca amb el procés d’elaboració del cava, descobrint tots els racons de la finca Can Macià i finalitzant amb el tast de dos productes Bohigas.


www.fermibohigas.com
El projecte
El projecte

El Consell Comarcal de l’Anoia és un membre de la Xarxa de Productes de la Terra, agrupació voluntària d’ens locals d’àmbit comarcal impulsada i coordinada per la Diputació de Barcelona, que té per finalitat enfortir el teixit empresarial de productes alimentaris locals i de qualitat de la terra i el mar de la província de Barcelona.


Petit comerç Anoia
Petit comerç Anoia

El catàleg “Petit Comerç Anoia” vol potenciar els establiments dels municipis petits de la comarca i, concretament, aquells que han apostat pels productes de proximitat, pels elaborats o transformats per petits i mitjans empresaris que han fet de la seva passió per la feina ben feta un emblema de la qualitat dels productes alimentaris de l’Anoia.


L’Arròs Paperer
L’Arròs Paperer

De vegades la història oral ens regala perles gastronòmiques, la de l’arròs paperer n’és una d’elles.
Una història que l’any 2008, Montserrat Miquel –descendent de la família fundadora de l’empresa paperera Miquel i Costas & Miquel, va transmetre al Museu Molí Paperer de Capellades.
Us convidem a gaudir d’aquest plat que ens fa reviure una petita part de la vida als molins paperers en els temps del seu esplendor a Catalunya.


www.arrospaperer.cat
Visita al celler de la Finca Can Feixes
Visita al celler de la Finca Can Feixes

La finca Can Feixes està situada a la part més septentrional del Penedès, a terres altes de Cabrera i Mediona. L’explotació es manté en un estricte règim familiar responsabilitzat en un ús productiu de la terra compatible amb les seves funcions ecològiques.


www.canfeixes.com
Visita amb tast de vins, i possibilitat de dinar de pagès, al Mas dels Clavers
Visita amb tast de vins, i possibilitat de dinar de pagès, al Mas dels Clavers

Mas dels Clavers és la marca dels vins elaborats al celler exclusivament de les vinyes més velles de la finca, que des de l’any 2015 estan certificades en agricultura ecològica.


www.fincacangallego.com
Visita guiada amb tast de vins i degustació de productes a Can Bonastre Wine Resort
Visita guiada amb tast de vins i degustació de productes a Can Bonastre Wine Resort

Can Bonastre Wine Resort és un concepte innovador i especial a través del qual aquest celler català ha reinventat el món del vi.


http://www.canbonastre.com/
Visita al celler amb tast de vins i caves, o taller d’embotellar una ampolla de cava a Raventós Rossell
Visita al celler amb tast de vins i caves, o taller d’embotellar una ampolla de cava a Raventós Rossell

La finca està situada entre els pobles de Masquefa i Sant Sadurní d’Anoia amb una extensió de 52 hectàrees de terreny aproximadament; s’hi troben varietats com chardonnay, sauvignon blanc, merlot, syrah, cabernet sauvignon, pinot noir, entre d’altres.


https://raventos-rosell.com/ca/inici/
Visita al celler amb tast de vins, guiada per l’enòleg i propietari del celler, a Pagès Entrena
Visita al celler amb tast de vins, guiada per l’enòleg i propietari del celler, a Pagès Entrena

Pagès Entrena és un celler familiar, amb 3 generacions d’història, que ofereix un gran ventall d’activitats enoturístiques per tal de transmetre la cultura del vi i del cava, d’una forma distreta per a tothom.


www.pagesentrena.com
Visita al celler i vinyes amb tast de vins i caves, al celler Torrens Moliner
Visita al celler i vinyes amb tast de vins i caves, al celler Torrens Moliner

La Finca i Bodega de “Les Plantes de la Riba” és el principal valor, exponent i estàndard dels seus vins i caves.


www.torrensmoliner.com
Visita al celler amb tast de vins a la Cava Gabarró
Visita al celler amb tast de vins a la Cava Gabarró

A partir d’una elaboració cuidada fins a l’últim detall asseguren un producte de qualitat indiscutible.


www.cavagabarro.cat
Visita al celler de Castell d’Age
Visita al celler de Castell d’Age

La història de Castell d’Age és la de tres generacions de dones: àvia, mare i filla. El seu cos és català. La seva ànima, suïssa. I el seu símbol, el grifó; un ser mitològic, meitat àliga i meitat lleó, rei del cel i també de la terra.


www.castelldage.com
Visita al celler de Clot de les Soleres
Visita al celler de Clot de les Soleres

Clot de les Soleres realitza tot el procés, des del cultiu de les vinyes, verema i elaboració del vi, fins a embotellat i etiquetat, garantint així la procedència i qualitat del producte.


www.clotdelessoleres.com
Visita al celler de la Cava Maria Casanovas
Visita al celler de la Cava Maria Casanovas

El paisatge de la Cava Maria Casanovas abasta impressionants vistes dels turons, vinyes, oliveres i bosc en un indret d’un gran valor paisatgístic. Cultivem estrictament les nostres vinyes ecològiques respectant el medi ambient i el nostre entorn.


www.mariacasanovas.com
Visita a les vinyes amb maridatge de vins, i possibilitat de maridatge de formatges de la Formatgeria Ancosa, al Celler Grapissó
Visita a les vinyes amb maridatge de vins, i possibilitat de maridatge de formatges de la Formatgeria Ancosa, al Celler Grapissó

Les vinyes que el Celler Grapissó utilitza per fer els seus productes, són vinyes originaries de la Llacuna, de 15-30 anys d’antiguitat.


www.cellergrapisso.cat
Visita al celler amb tast de vins i mostos al Mas del Puig Bonans
Visita al celler amb tast de vins i mostos al Mas del Puig Bonans

Bonans elabora vins i mostos ecològics de forma totalment artesanal a partir de raïms de vinyes de més de 40 anys i collides a mà. El resultat són vins francs amb molt de cos i estructura i alguns d’ells sense sulfits.


www.bonans.cat
La Vinyala
La Vinyala

La vinyala o ‘cargol de les vinyes’, un producte genuïnament anoienc


http://www.firadelavinyala.cat/
El cigronet de l’Alta Anoia
El cigronet de l’Alta Anoia

Varietat de cigró menuda i autòctona de la zona de l’Alta Anoia, amb una reconeguda qualitat gastronòmica.


www.cigronet.cat
Tatin de préssec de La Fortesa amb iogurt i ametlla
Tatin de préssec de La Fortesa amb iogurt i ametlla

Un postre amb gust d’estiu que no us deixarà indiferents. Fet, com sempre, amb productes de l’Anoia!

Data: 02/08/2019

Farcells d’albergínia i formatge amb vinagreta de tomàquet
Farcells d’albergínia i formatge amb vinagreta de tomàquet

Un aperitiu estiuenc i lleuger, amb productes de l’Anoia i de temporada.

Data:01/07/2019

Bacallà confitat amb alls tendres i espàrrecs de marge
Bacallà confitat amb alls tendres i espàrrecs de marge

Una recepta saludable ideal per a la Primavera, quan als horts de l’Anoia hi trobem alls tendres i als boscos espàrrecs de marge.

Data: 24/05/2019

Truita oberta amb botifarra negra, poma i ceba caramel·litzada
Truita oberta amb botifarra negra, poma i ceba caramel·litzada

Una truita original i deliciosa, per sorprendre a tothom durant el sopar del Dijous Llarder… o durant tot l’any

Data:06/03/2019

Crema de verdures d’hivern amb ou poché
Crema de verdures d’hivern amb ou poché

Recepta de crema de verdures d’hivern amb ou poché, una primer plat fàcil de fer i molt saludable

Data: 22/02/2019

D’melis: hidromel a partir d’una recepta mil·lenària
D’melis: hidromel a partir d’una recepta mil·lenària

Alguns dels productes que elabora D’melis són l’hidromel (que s’obté bàsicament de la fermentació de la mel i el pol·len,) el vinagre de mel “melagre”, una cervesa amb hidromel i tres varietats de paté.

Data:02/04/2019

www.hidromiel.net/ca
Can Torrens, més d’un segle d’embotits artesans
Can Torrens, més d’un segle d’embotits artesans

Al bell mig de Sant Martí Sesgueioles, Can Torrens manté l’essència de l’ofici de xarcuter amb l’elaboració d’embotits de forma artesanal.

Data: 20/02/2019

Ous Marimon, més frescos impossible
Ous Marimon, més frescos impossible

Els ous Marimon surten de gallines ponedores que arriben a la granja amb unes 15 setmanes de vida i que mengen pinso “certificat i equilibrat” que elaboren en una cooperativa de Santa Coloma de Queralt. El tipus d’alimentació va variant amb l’edat de les gallines.

Data:28/01/2019

Caves i vins amb experiències al sud de l’Anoia
Caves i vins amb experiències al sud de l’Anoia

Des de fa un segle, la família Pagès s’ha dedicat a l’elaboració de vins d’alta qualitat. Pagès Entrena elabora vuit referències de cava, especialment d’alta gamma com els gran reserva i brut nature.

Data: 17/12/2018

www.pagesentrena.com/ca/
Productes Ecològics Puig Aguilera, xai ecològic de la granja a la taula
Productes Ecològics Puig Aguilera, xai ecològic de la granja a la taula

Al peu del Puig Aguilera, a Can Jorba de les Planes (Òdena) fa generacions que es dediquen al camp i al voltant de mig segle que es dediquen a la ramaderia. Des del 2010 crien xais amb models de producció ecològica.

Data:27/11/2018

Semifred de cava
Semifred de cava

Recepta refrescant ideal per fer de postres

Data: 10/01/2019

Farcellets de xai amb poma
Farcellets de xai amb poma

Farcellets de xai amb poma, recepta ideal per un dia d’hivern


Mandonguilles de botifarra amb cigronet de l’Alta Anoia i camagrocs
Mandonguilles de botifarra amb cigronet de l’Alta Anoia i camagrocs

Una recepta de cuina ideal per aquest temps de tardor.

Data: 29/10/2018

Granola casolana amb iogurt i poma caramel·litzada
Granola casolana amb iogurt i poma caramel·litzada

Una recepta fàcil de fer i saludable. Ideal per a un bon esmorzar.


Caprici de iogurt
Caprici de iogurt

Caprici de iogurt. Recepta del Restaurant Masia la Figuera de l’Astor – Pujalt.


www.masialafiguera.cat
Mini cassoleta de l’Anoia
Mini cassoleta de l’Anoia

Mini cassoleta de l’Anoia. Recepta del Restaurant El Mirall d’Igualada.


Galtes de porc rostides
Galtes de porc rostides

Galtes de porc rostides. Recepta de l’Hotel Robert de la Pobla de Claramunt.


www.hotel-robert.com
Bacallà a la mel
Bacallà a la mel

Bacallà a la mel. Recepta del Restaurant Hotel Tall de Conill de Capellades.


www.talldeconill.com
Faves a la Catalana
Faves a la Catalana

Faves a la Catalana. Recepta del Restaurant Casa Roure d’Igualada.


Crema de meló i menta amb bunyols de préssec
Crema de meló i menta amb bunyols de préssec

Crema de meló i menta amb bunyols de préssec. Recepta del Restaurant el Kubb de Sant Jaume de Sesoliveres (Igualada)


www.grupjardi.com
Amanida d’estiu
Amanida d’estiu

Amanida d’estiu. Recepta del Somiatruites espai gastronòmic d’Igualada.


www.somiatruites.eu
Rissoto de bolets de temporada amb formatge de cabra de la Tossa
Rissoto de bolets de temporada amb formatge de cabra de la Tossa

Rissoto de bolets de temporada amb formatge de cabra de la Tossa. Recepta del Restaurant Nou Urbisol de Castellolí.


www.nouurbisol.com
Pollastre de pagès farcit amb foie
Pollastre de pagès farcit amb foie

Pollastre de pagès farcit amb foie. Recepta del Restaurant Castell d’Orpí.


www.castellorpi.com
Coca de farina d’espelta amb bolets i botifarra de Calaf
Coca de farina d’espelta amb bolets i botifarra de Calaf

Coca de farina d’espelta amb bolets i botifarra de Calaf. Recepta de La Fonda del Saumell de Vallbona d’Anoia.


www.lafondadelsaumell.cat
Confitura de tomàquet i sàlvia
Confitura de tomàquet i sàlvia

Confitura de tomàquet i sàlvia per ancompanyar els formatges de Làctics La Tossa


Montbruc, oli nascut al peu de Montserrat
Montbruc, oli nascut al peu de Montserrat

L’oli Montbruc s’elabora al municipi del Bruc amb la filosofia de la proximitat i el quilòmetre 0 cuidant tot el procés per obtenir un resultat excel•lent

Data:30/10/2018

www.olimontbruc.com/ca/index.php
Rissoto amb formatge de Làctics La Tossa
Rissoto amb formatge de Làctics La Tossa

Rissoto amb formatge de Làctics La Tossa


Amanida de poma i nabius amb vinagreta de nous
Amanida de poma i nabius amb vinagreta de nous

Una recepta d’allò més refrescant feta amb productes de proximitat.


Mas Buret, una mel de premi
Mas Buret, una mel de premi

En un paratge de Santa Margarida de Montbui s’ubica Mas Buret, on la quarta generació de la família Oliva regenta una empresa que produeix i comercialitza mel.


www.masburet.com
Paté de pebrot i ametlla
Paté de pebrot i ametlla

Proveu aquest paté, el gust us sorprendrà !


Espina de Ferro
Espina de Ferro

Espina de Ferro és una cervesa artesana de Vilanova del Camí. Des del gener de 2018 elaboren les seves cerveses al seu propi obrador


Mas d’en Nogués: fruits secs artesans, de proximitat i amb valor afegit
Mas d’en Nogués: fruits secs artesans, de proximitat i amb valor afegit

Mas d’en Nogués porta prop de dues dècades portant a taula fruits secs al natural o cuinats a partir de receptes tradicionals, a més, les ametlles al natural i en les seves diferents elaboracions compten amb la certificació de producte ecològic i tots els productes que elaboren estan certificats com a productes sense gluten.

Data:26/06/2018

Pastís de Llimona
Pastís de Llimona

Pastís que et deixa un gust refrescant. Prova’l


Lembas
Lembas

Prova les “lembas” uns galetes d’arròs, fetes amb fruita seca.


Esquius: artesania i innovació al Mercat de la Masuca
Esquius: artesania i innovació al Mercat de la Masuca

Al bell mig del Mercat de la Masuca d’Igualada hi ha la parada de la carnisseria i xarcuteria Esquius. Amb origen al 1961, ara és la segona generació la que regenta el negoci.

Data: 17/05/2018

Làctics La Tossa,  fets amb dedicació i cura
Làctics La Tossa, fets amb dedicació i cura

Sota la imatge d’una de les icones més conegudes de la comarca de l’Anoia, Productes Làctics La Tossa porta més de 30 anys elaborant formatges i altres productes amb la llet com a cuidada matèria primera.

Data:11/04/2018

Forn de Jorba, un pa com els d’abans
Forn de Jorba, un pa com els d’abans

La tradició i l’artesania en l’elaboració del pa es fa més fàcil amb un forn que acumula prop d’un segle d’experiència. El Forn de Jorba, a l’Avinguda Canaletes del municipi, continua elaborant els seus productes al mateix forn que quan va obrir la botiga, l’any 1930, a la que llavors era la carretera entre Barcelona i Madrid.

Data: 08/03/2018

Cigronets de l’Anoia saltats amb bolets al perfum de botifarra negra de la Llacuna
Cigronets de l’Anoia saltats amb bolets al perfum de botifarra negra de la Llacuna

Cigronets de l’Anoia saltats amb bolets al perfum de botifarra negra de la Llacuna. Recepta del Restaurant Xarop’s de Jorba.


www.xarops.com
Cal Vilaseca, fruits del camp de km0 i sense intermediaris
Cal Vilaseca, fruits del camp de km0 i sense intermediaris

L’activitat agrària a la finca de Cal Vilaseca, de La Torre de Claramunt, és l’origen d’una empresa que pretén portar els productes del camp a la taula amb la major qualitat i el menor temps possible.


www.calvilaseca.cat
Mas dels Clavers: Vins amb segles d’experiència al darrere
Mas dels Clavers: Vins amb segles d’experiència al darrere

Les vinyes de Mas del Clavers ocupen unes 23 hectàrees distribuïdes en dues finques, la de Can Gallego i Can Codony, a uns 350 metres d’altitud al terme municipal de Cabrera d’Anoia. L’activitat vinícola del mas data del segle XV i fins i tot alguns cellers antics s’han reconstruït i encara s’utilitzen a l’actualitat.

Data:08/01/2018

www.fincacangallego.com
Cal Serrats, carn de xai criat en plena natura
Cal Serrats, carn de xai criat en plena natura

Cal Serrats és una empresa familiar ubicada a la masia del mateix nom a Argençola. Conreen les seves pròpies terres i fan pasturar les seves ovelles per camps i boscos de l’entorn.

Data: 26/10/2017

www.calserrats.com
Conill rostit amb cargols de vinya
Conill rostit amb cargols de vinya

Conill rostit amb cargols de vinya. Recepta del Restaurant Samuntà d’Òdena.


www.restaurantsamunta.cat
Pep Mestre Agricultura Ecològica: cereals i llegums bons per a la salut i per a l’entorn
Pep Mestre Agricultura Ecològica: cereals i llegums bons per a la salut i per a l’entorn

Pep Mestre Agricultura Ecològica és una empresa familiar que es proposa preservar varietats antigues i donar a conèixer al màxim els beneficis de l’agricultura ecològica. El seu objectiu és preservar el medi ambient, per aquest motiu no utilitzen productes de síntesis, com adobs químics i herbicides. D’aquesta manera, els aliments conserven tot els nutrients i son més saludables per les persones.

Data: 09/06/2016

El préssec, una dolça especialitat del sud de l’Anoia
El préssec, una dolça especialitat del sud de l’Anoia

El préssec de la Fortesa ha anat guanyant en reconeixement al llarg dels darrers anys, i bon exemple és el mercat de la fruita dolça que acull Piera els diumenges d’estiu.

Data:26/07/2017

La Lenta, passió per la cervesa
La Lenta, passió per la cervesa

La Lenta són una empresa igualadina que elabora cerveses seguint el mètode tradicional, sense additius ni conservants, sense filtrar ni pasteuritzar.


Marmeles, ametlles amb tradició i innovació
Marmeles, ametlles amb tradició i innovació

Marmeles és l’aventura empresarial que tres joves impulsen des de fa un any des d’una masia de Sant Martí de Tous. El producte, l’ametlla marcona o mediterrània torrada a partir d’una recepta tradicional que han mantingut després de la jubilació dels seus creadors, que les elaboraven a Santa Coloma de Queralt.


Cal Pepe: Innovació sense oblidar la tradició
Cal Pepe: Innovació sense oblidar la tradició

La Cristina i en Josep Grados són la segona generació que regenta Cal Pepe, al nucli urbà de Santa Margarida de Montbui. El seu pare va obrir la cansaladeria el 1973 a la cèntrica Carretera de Valls i ara són ells els que combinen la tradició que han vist sempre al negoci familiar amb la innovació que demanen els nous temps.


Cal Codina de Tous, botiguers des de fa més de cent anys
Cal Codina de Tous, botiguers des de fa més de cent anys

Els germans Josep i Emma Codina són la quarta generació de l’empresa Cal Codina de Tous. Tenen un obrador de cansaladeria i el supermercat, que és franquícia de Caprabo. El seu objectiu principal com a empresa és “oferir un bon servei als nostres clients”.


Can Mabres, carn de criança natural directe del camp a la porta de casa
Can Mabres, carn de criança natural directe del camp a la porta de casa

Can Mabres és una explotació agropecuària familiar destinada bàsicament a l’engreix de vedells (des dels 5 mesos), elaboració i distribució del producte, sense passar per cap distribuïdora, ni centres logístics, sempre a les mateixes mans fins que arriba a casa del client. Pràcticament, tot el cercle de producció en un paratge natural de Castellolí.


La formatgeria Ancosa, empresaris de poble
La formatgeria Ancosa, empresaris de poble

La Tina Bunyol és una emprenedora d’aquells que no porten corbata, tot el contrari, representa una nova filosofia empresarial que prioritza la qualitat del producte i l’estil de vida dels treballadors. Per començar, compagina la seva feina amb el seu projecte d’emprenedoria, i va deixar la vida a la ciutat i se’n van anar al camp, a La Llacuna. Tot per una aventura empresarial i un nou projecte de vida: Formatgeria Ancosa, especialitzada en l’elaboració artesanal de formatges de proximitat.


De la Maria: Fruites i verdures ecològiques i a domicili
De la Maria: Fruites i verdures ecològiques i a domicili

Maria Rovira Duran és un projecte que va néixer fa 23 anys, amb l’únic objectiu de produir fruita i verdura de qualitat. També “per a fer realitat el que sempre havia volgut ser, pagesa”, explica la pròpia Maria. Es tracta d’una explotació familiar, i el pes de l’empresa el porta ella, amb el suport del seu marit, el seu fill i la seva família.


Pastisseria Pla, tradició i artesania des de 1888
Pastisseria Pla, tradició i artesania des de 1888

La pastisseria de Cal Pla la va fundar Manuel Pla i Torrents l’any 1888 i el negoci ha anat passant de generació en generació fins a dia d’avui. L’any 1994, la Generalitat de Catalunya va atorgar a Hermini Pla el premi de “Mestre Artesà”, en reconeixement a la continuïtat en la tasca artesana dins d’un ofici.


Molí d’oli Can Gibert, més de cent anys de tradició i qualitat
Molí d’oli Can Gibert, més de cent anys de tradició i qualitat

La tradició familiar de Molí d’oli Can Gibert, a Sant Genís, Jorba, va començar fa més de cent anys, amb un objectiu: produir oli de qualitat. “El primer molí data d’abans del 1800”, explica Josep Torra, els avis del qual ja feien oli per donar valor afegit als productes del camp, en aquest cas a l’oliva. “Antigament algunes cases tenien molins, i els pagesos dels voltants hi portaven les olives per moldre-les”.


L’Hortet del Bruc, collita ecològica a la porta de casa
L’Hortet del Bruc, collita ecològica a la porta de casa

Fruita i verdura ecològica cultivada sense presses ni químics, només des de l’amor i la passió per la terra i la salut. Així són els productes que es poden trobar a L’Hortet del Bruc, 100% naturals, directe del camp, sense que hagin de viatjar des de l’altra punta del món i a la porta de casa.


Gaudeix de l’enoturisme de l’Anoia
Gaudeix de l’enoturisme de l’Anoia

Setembre és temps de verema! Alguns dels cellers de l’Anoia t’ofereixen la possibilitat de visitar-los i conèixer el procés d’elaboració del vi i el cava, gaudir de degustacions, de l’entorn … Descobreix-los!


Descobreix el Parc Agrari de la Conca d’Òdena
Descobreix el Parc Agrari de la Conca d’Òdena

Us animem a conèixer de primera mà el procés de cultiu i elaboració dels productes de la Conca d’Òdena, a tastar-los, i a conèixer-ne tots els secrets.

Data:06/11/2021 fins 07/11/2021

https://parcagrarico.cat
Cooperativa AgroIgualada
Cooperativa AgroIgualada

En el curs de la seva història, Agro Igualada ha estat coneguda per tota la comarca amb diferents noms, però sempre amb la mirada posada en el mateix horitzó: el món agrari.


https://agroigualada.com/
3a Mostra de productes del Parc Agrari de la Conca d’Òdena
3a Mostra de productes del Parc Agrari de la Conca d’Òdena

El proper diumenge 16 d’octubre, Capellades acollirà la III Fira de Productes del Parc Agrari de la Conca d’Òdena, on els assistents podran comprar tiquets per degustar els productes d’una quinzena de productors del Parc Agrari de la Conca d’Òdena, assistir a xerrades, demostracions de cuina o concerts.


2a Mostra Hortícola de Copons
2a Mostra Hortícola de Copons

El proper 27 d’agost es celebrarà, després de l’èxit de la primera edició, la segona Mostra Hortícola de Copons, una mostra creada per divulgar, promoure i posar en valor l’excepcionalitat dels horts de Copons

Data: 27/08/2022 fins 27/08/2022

https://copons.cat/
Vine a gaudir i assaborir la Llacuna
Vine a gaudir i assaborir la Llacuna

Diumenge 11 de setembre tindrà lloc de nou a La Llacuna una visita guiada original i amena que combinarà la descoberta del patrimoni amb els productes més característics del municipi com els embotits, els formatges i els vins elaborats artesanalment per productors del municipi.

Data:11/09/2022

https://www.anoiapatrimoni.cat/
7a Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades
7a Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades

El pròxim 17 de setembre, tindrà lloc la 7a edició de la Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades, un esdeveniment únic on descobrir què són i per a què serveixen les plantes oblidades, combinant els coneixements tradicionals i la innovació.

Data: 17/09/2022

https://eixarcolant.cat/
10a Fira de la Cervesa Artesana de l’Espelt
10a Fira de la Cervesa Artesana de l’Espelt

Arriba la 10a edició de la Fira de la Cervesa Artesana de l’Espelt.

Data:24/09/2022

https://www.labromera.cat/

© 2023 Anoia Turisme