Tatin de préssec de La Fortesa amb iogurt i ametlla

Un postre amb gust d’estiu que no us deixarà indiferents. Fet, com sempre, amb productes de l’Anoia!

Data: 02/08/2019

Farcells d’albergínia i formatge amb vinagreta de tomàquet

Un aperitiu estiuenc i lleuger, amb productes de l’Anoia i de temporada.

Data: 01/07/2019

El Consell Comarcal edita la guia “Espais de l’Anoia per gaudir amb infants”

“Espais de l’Anoia per gaudir amb infants” és un recull de 12 caminades adreçades a infants per conèixer diferents racons amb encant de la comarca de l’Anoia. El document convida a realitzar les excursions fins i tot abans que els nens i nenes comencin a caminar, portant-los a la motxilla o al cotxet.

Data: 16/05/2019

Bacallà confitat amb alls tendres i espàrrecs de marge

Una recepta saludable ideal per a la Primavera, quan als horts de l’Anoia hi trobem alls tendres i als boscos espàrrecs de marge.

Data: 24/05/2019

D’melis: hidromel a partir d’una recepta mil·lenària

Alguns dels productes que elabora D’melis són l’hidromel (que s’obté bàsicament de la fermentació de la mel i el pol·len,) el vinagre de mel “melagre”, una cervesa amb hidromel i tres varietats de paté.

Data: 02/04/2019

Vallbona Parada i Fonda

El mes de març van començar les visites “Vallbona, parada i fonda”, un recorregut pels seus carrers per descobrir-ne els orígens medievals, la seva evolució moderna, amb artesans dedicats a la producció de vidre blau i, és clar, els diversos hostals i fondes que, des del segle XV i fins avui, esquitxen el seu traçat urbà.

Data: 22/06/2019

Truita oberta amb botifarra negra, poma i ceba caramel·litzada

Una truita original i deliciosa, per sorprendre a tothom durant el sopar del Dijous Llarder… o durant tot l’any

Data: 06/03/2019

Crema de verdures d’hivern amb ou poché

Recepta de crema de verdures d’hivern amb ou poché, una primer plat fàcil de fer i molt saludable

Data: 22/02/2019

Can Torrens, més d’un segle d’embotits artesans

Al bell mig de Sant Martí Sesgueioles, Can Torrens manté l’essència de l’ofici de xarcuter amb l’elaboració d’embotits de forma artesanal.

Data: 20/02/2019

Ous Marimon, més frescos impossible

Els ous Marimon surten de gallines ponedores que arriben a la granja amb unes 15 setmanes de vida i que mengen pinso “certificat i equilibrat” que elaboren en una cooperativa de Santa Coloma de Queralt. El tipus d’alimentació va variant amb l’edat de les gallines.

Data: 28/01/2019

El sector turístic de l’Anoia s’uneix per crear 28 packs turístics per atreure nous visitants

Els agents turístics s’han organitzat per a dissenyar un total de 28 packs turístics que s’ofereixen en un catàleg per atreure la visita de turistes a la comarca.

Data: 20/12/2018

Caves i vins amb experiències al sud de l’Anoia

Des de fa un segle, la família Pagès s’ha dedicat a l’elaboració de vins d’alta qualitat. Pagès Entrena elabora vuit referències de cava, especialment d’alta gamma com els gran reserva i brut nature.

Data: 17/12/2018

Castellfollit de Riubregós s’afegeix a la llista de “Nuclis amb encant” de l’Anoia

“Nuclis amb encant”, és el nom de les publicacions que edita Anoia Turisme per posar en valor els nuclis antics dels diferents municipis de l’Anoia i promocionar aquestes viles que combinen patrimoni, natura, gastronomia, cultura… .

Data: 13/12/2018

Productes Ecològics Puig Aguilera, xai ecològic de la granja a la taula

Al peu del Puig Aguilera, a Can Jorba de les Planes (Òdena) fa generacions que es dediquen al camp i al voltant de mig segle que es dediquen a la ramaderia. Des del 2010 crien xais amb models de producció ecològica.

Data: 27/11/2018

S’edita una guia sobre els “Top turístics de l’Alta Anoia”

El Consell Comarcal de l’Anoia amb el suport de la Diputació de Barcelona ha editat la guia “Tops turístics de l’Alta Anoia”

Data: 06/11/2018

Montbruc, oli nascut al peu de Montserrat

L’oli Montbruc s’elabora al municipi del Bruc amb la filosofia de la proximitat i el quilòmetre 0 cuidant tot el procés per obtenir un resultat excel•lent

Data: 30/10/2018

Mandonguilles de botifarra amb cigronet de l’Alta Anoia i camagrocs

Una recepta de cuina ideal per aquest temps de tardor.

Data: 29/10/2018

Mas Buret, una mel de premi

En un paratge de Santa Margarida de Montbui s’ubica Mas Buret, on la quarta generació de la família Oliva regenta una empresa que produeix i comercialitza mel.


Espina de Ferro

Espina de Ferro és una cervesa artesana de Vilanova del Camí. Des del gener de 2018 elaboren les seves cerveses al seu propi obrador


Mas d’en Nogués: fruits secs artesans, de proximitat i amb valor afegit

Mas d’en Nogués porta prop de dues dècades portant a taula fruits secs al natural o cuinats a partir de receptes tradicionals, a més, les ametlles al natural i en les seves diferents elaboracions compten amb la certificació de producte ecològic i tots els productes que elaboren estan certificats com a productes sense gluten.

Data: 26/06/2018

La Torre de Contrast

Saps quin personatge de Contrast va arribar a ser Prior de Montserrat al segle XIV? Aquesta és la pregunta del concurs d’aquest mes de juny. Participa-hi i guanya un lot de productes i un cap de setmana a la casa rural de Cal Manel de Carbassí.


Esquius: artesania i innovació al Mercat de la Masuca

Al bell mig del Mercat de la Masuca d’Igualada hi ha la parada de la carnisseria i xarcuteria Esquius. Amb origen al 1961, ara és la segona generació la que regenta el negoci.

Data: 17/05/2018

El Consell Comarcal presenta 12 rutes per les “Valls de l’Anoia” per recórrer el sud-oest de la comarca.

El Consell Comarcal de l’Anoia, Anoia Turisme, acaba de publicar una nova revista que recull 12 rutes que es poden fer a peu per l’Espai Natural de les Valls de l’Anoia al sud-oest de la comarca de l’Anoia.

Data: 02/05/2018

El Castell de Segur i Bernat Amat

Saps quin personatge de Segur de Veciana va ordenar la construcció del castell de Segur al segle XII?


Piera ja té el mapa de “Nucli amb encant”

“Nuclis amb encant”, és el nom de les publicacions que edita Anoia Turisme per posar en valor els nuclis antics dels diferents municipis de l’Anoia i promocionar aquestes viles que combinen patrimoni, natura, gastronomia, cultura… .

Data: 12/04/2018

Làctics La Tossa,  fets amb dedicació i cura

Sota la imatge d’una de les icones més conegudes de la comarca de l’Anoia, Productes Làctics La Tossa porta més de 30 anys elaborant formatges i altres productes amb la llet com a cuidada matèria primera.

Data: 11/04/2018

El Castell d’Orpí

Saps quin personatge d’Orpí va ser batlle d’Igualada a principis del segle XV? Aquesta és la pregunta del concurs d’aquest mes d’abril. Participa-hi i guanya un cap de setmana per a dues persones a l’allotjament rural Can Morei de Santa Càndia a Orpí.

Data: 28/03/2018

Es reedita el catàleg “Tops turístics de l’Anoia” amb més informació

La publicació d’Anoia Turisme s’ha ampliat fent propostes d’excursions i saltants d’aigua de la comarca.

Data: 12/03/2018

Forn de Jorba, un pa com els d’abans

La tradició i l’artesania en l’elaboració del pa es fa més fàcil amb un forn que acumula prop d’un segle d’experiència. El Forn de Jorba, a l’Avinguda Canaletes del municipi, continua elaborant els seus productes al mateix forn que quan va obrir la botiga, l’any 1930, a la que llavors era la carretera entre Barcelona i Madrid.

Data: 08/03/2018

El castell de la Torre de Claramunt

Saps quin membre de la Torre de Claramunt va perdre en pocs anys el castell de Claramunt i el castell de la Torre de Claramunt? Aquesta és la pregunta del concurs d’aquest mes de març. Participa-hi i guanya un àpat per a dues persones al restaurant Castell Blau.

Data: 01/03/2018

Cal Vilaseca, fruits del camp de km0 i sense intermediaris

L’activitat agrària a la finca de Cal Vilaseca, de La Torre de Claramunt, és l’origen d’una empresa que pretén portar els productes del camp a la taula amb la major qualitat i el menor temps possible.


Anoia Turisme entrega els distintius PIT, Punts d’Informació Turística

El Consell Comarcal de l’Anoia ha fet entrega a 23 establiments de la comarca dels distintius com a Punts d’Informació Turística.

Data: 05/02/2018

La Fortalesa de Santa Maria de Rubió

Saps quin personatge de Rubió va tenir com a tutor a Arnau Mir de Tost? Aquesta és la pregunta del concurs d’aquest mes de febrer. Participa-hi i guanya un àpat per a dues persones al restaurant Castell de Rubió.

Data: 31/01/2018

Anoia Turisme edita una nova guia que recull tota la informació de l’ ”Anoia, terra de castells, la comarca medieval”

El Consell Comarcal amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona editen un pràctic desplegable amb informació de les torres i castells de la comarca

Data: 17/01/2018

El Castell de Castellolí

Saps quin senyor de Castellolí es va negar a acompanyar el Rei Jaume I a lluitar a la ciutat de Granada? Aquesta és la pregunta del concurs d’aquest mes de gener. Participa-hi i guanya un cap de setmana per a dues persones a la masia de turisme rural de Cal Jaume.


Mas dels Clavers: Vins amb segles d’experiència al darrere

Les vinyes de Mas del Clavers ocupen unes 23 hectàrees distribuïdes en dues finques, la de Can Gallego i Can Codony, a uns 350 metres d’altitud al terme municipal de Cabrera d’Anoia. L’activitat vinícola del mas data del segle XV i fins i tot alguns cellers antics s’han reconstruït i encara s’utilitzen a l’actualitat.

Data: 08/01/2018

La Torre Manresana

Saps “Quina dona (esposa de Bernat Guifré de Balsereny) va heretar la Torre Manresana ? Aquesta és la pregunta del concurs d’aquest mes de desembre. Participa en el concurs i guanya un lot de productes de la zona i 6 entrades al Pessebre Vivent dels Prats de Rei.

Data: 30/11/2017

Els agents turístics de l’Anoia descobreixen la Llacuna

El passat mes d’octubre prop d’una vintena d’agents turístics de la comarca van participar de la jornada organitzada per Anoia Turisme amb l’objectiu de millorar la qualitat de la informació que s’ofereix al territori.

Data: 24/11/2017

El castell de Piera

Saps “Quin personatge de Piera va acompanyat Jaume I en la conquesta del Regne de Valància?” Aquesta és la pregunta del concurs d’aquest mes de novembre. Participa en el concurs i guanya una visita a les caves Maria Casanovas i un esmorzar tradicional per a dues persones.

Data: 02/11/2017

Productors de l’Anoia del Camp a la Taula participen als tallers de cuina del Mercat de la Masuca

Aquest mes d’octubre tornen els tallers de cuina al Mercat Municipal de la Masuca d’Igualada, que s’allargaran fins el desembre. En aquesta ocasió, el departament de Comerç de l’Ajuntament, en col·laboració amb l’Associació de Botiguers del mercat, han programat quatre sessions destinades al públic general i tres al públic infantil.

Data: 02/11/2017

8a fira Mercat de Mercats

Entre els dies 20 i 22 d’octubre l’Avinguda de la Catedral s’omplirà de gastronomia i productes de mercats amb motiu de la celebració de la 8a fira Mercat de Mercats. De la comarca de l’Anoia hi participaran; Mas dels Clavers, Marmeles i sushi català.

Data: 20/10/2017

Josep Mestre: cereals i llegums, com abans

L’objectiu de Josep Mestre és la recuperació de varietats catalanes com la xeixa o el forment, així com una barreja de tres blats, sègol o el blat egipci.

Data: 04/10/2017

Castell de Miralles

Saps “Com Quin noble de Miralles va caure presoner a l’Illa de Sicília?” Aquesta és la pregunta del concurs d’aquest mes d’octubre. Participa en el concurs i guanya un dinar per a dues persones al restaurant Ca l’Escolà.

Data: 20/09/2017

El Castell d’Òdena

Saps “A quin personatge d`Òdena va perjudicar dràsticament el rei Jaume I?” Aquesta és la pregunta del concurs d’aquest mes de setembre. Participa en el concurs i guanya un bateig en trike per a una persona.

Data: 31/08/2017

Castell de Castellfollit de Riubregós

Saps “Com es deia el fill  d’Almansor, el gran guerrer del califat de Còrdova que va arrasar part del territori anoienc?” Si vols saber si va aconseguir arrasar un altre poble de la comarca de l’Anoia visita el Castell de Sant Esteve a Castellfollit de Riubregós on trobaràs el codi QR amb l’àudio del desenllaç!

Data: 31/07/2017

El préssec, una dolça especialitat del sud de l’Anoia

El préssec de la Fortesa ha anat guanyant en reconeixement al llarg dels darrers anys, i bon exemple és el mercat de la fruita dolça que acull Piera els diumenges d’estiu.

Data: 26/07/2017

S’edita un nou tríptic de l’Anoia del camp a la taula 

L’Anoia, del camp a la taula és un projecte que vol promocionar i donar a conèixer els productes alimentaris i de qualitat fets a l’Anoia i fomentar-ne el seu consum. 

Data: 20/07/2017

Visita didàctica dels punts PIT de l’Anoia a Castellfollit de Riubregós

En aquesta ocasió, la sessió va ser una visita de coneixement al territori, concretament a Castellfollit de Riubregós. Els assistents van visitar el castell, van conèixer els serveis de l’empresa Castellfollit Aventura i finalment van descobrir el Priorat de Santa Maria.


Sant Martí de Tous, la nova entrega de “Nuclis amb encant”

Anoia Turisme, ha acabat el plànol del tercer municipi de la publicació/col·lecció “nuclis amb encant”, una iniciativa per posar en valor els nuclis antics dels diferents municipis de l’Anoia i promocionar la comarca.


La Lenta, passió per la cervesa

La Lenta són una empresa igualadina que elabora cerveses seguint el mètode tradicional, sense additius ni conservants, sense filtrar ni pasteuritzar.


Castell de Tous

Saps quina noble de Tous va perdre el marit a una batalla a Sardenya i va haver de demanar ajuda el rei Marti l’Humà? Aquesta és la pregunta del concurs d’aquest mes de juliol. Guanya un cap de setmana per a dues persones a la casa rural “Cal Fuster de la Plaça” de Sant Martí de Tous.


“La motxilla taronja” un nou programa de Canal Taronja per fer turisme per l’Anoia

Canal Taronja estrena un nou programa que permetrà conèixer turísticament la comarca de l’Anoia.


Castell de Claramunt

Saps quin personatge de La Pobla de Claramunt va fer costat el rei Jaume I en la conquesta de Mallorca? Aquesta és la pregunta del concurs d’aquest mes de juny. Guanya 1 visita al castell de Claramunt i una dinar per a dues persones.


Marmeles, ametlles amb tradició i innovació

Marmeles és l’aventura empresarial que tres joves impulsen des de fa un any des d’una masia de Sant Martí de Tous. El producte, l’ametlla marcona o mediterrània torrada a partir d’una recepta tradicional que han mantingut després de la jubilació dels seus creadors, que les elaboraven a Santa Coloma de Queralt.


Benvinguts a Pagès

L’Anoia obre les seves portes a una nova edició del Benvinguts a Pagès.

Data: 30/09/2023 fins 01/10/2023

Rutes “Els Camins del Paper” de Capellades

Descobreix els Molins Paperers amb les rutes dels “Camins del Paper” 5 itineraris que transcorren per Capellades i el seu entorn


Guanyadors de la Trobada d’Instagràmers

Ja tenim els guanyadors de la Primera Troabada d’Instagràmers de l’Anoia celebrada al passat dissabte 14 de maig als Salts d’Aigua de Cabrera d’Anoia.


Primera trobada d’instagramers el 14 de maig als Salts d’Aigua de Cabrera

El Consell Comarcal de l’Anoia, a través d’Anoia Turisme organitza la seva primera trobada d’instagramers amb l’objectiu de promoció i difusió dels atractius turístics de la comarca.


El Castell de Queralt de Bellprat

Saps quin personatge de Bellprat va ser ambaixador de Roma?” Aquesta és la pregunta del concurs d’aquest mes d’abril. Guanya 1 cap de setmana per a 6 persones en una casa de les cases rurals de Can Caselles a Bellprat i un dinar al seu restaurant,.


El programa “El Gust de l’Anoia” ha celebrat el primer any

Sesoliveres, Supermas, el Consell Comarcal i Canal Taronja han unit forces per crear el programa, que ha visualitzat els productes Km0 de l’Anoia


Copons, la nova entrega de “Nuclis amb encant”

Anoia Turisme, ha acabat el plànol del segon municipi de la publicació / col·lecció  “nuclis amb encant”, una iniciativa per posar en valor els nuclis antics dels diferents municipis de l’Anoia i  promocionar la comarca.


L’Anoia participarà a l’Alicia’t (Festa Gastronòmica de les comarques de Barcelona)

El cap de setmana del 29-30 de març se celebra una nova edició de l’Alicia’t a Mon Sant Benet

Data: 29/04/2017 fins Data: 30/04/2017

Cal Pepe: Innovació sense oblidar la tradició

La Cristina i en Josep Grados són la segona generació que regenta Cal Pepe, al nucli urbà de Santa Margarida de Montbui. El seu pare va obrir la cansaladeria el 1973 a la cèntrica Carretera de Valls i ara són ells els que combinen la tradició que han vist sempre al negoci familiar amb la innovació que demanen els nous temps.


De ruta pels salts d’aigua de Cabrera d’Anoia

Ja som a la primavera i aprofitant que ha començat plujosa, us proposem una ruta per descobrir un conjunt de salts d’aigua no gaire coneguts i que són una petita meravella. Parlem dels Salts de Cabrera d’Anoia. Durant anys les aigües han treballat ininterrompudament esculpint el terreny i el resultat són uns salts de gran bellesa, que potser costen de trobar, però que val la pena calçar-se les xiruques per descobrir-los. Avui sortim de casa per anar de ruta pels Salts d’aigua de Cabrera d’Anoia.


El Castell de Montbui

“Saps quin personatge de Montbui va ser governador de l’illa de Sardenya?”, guanya 1 kg de botifarra de pagès de Cal Pepe Xarcuters Artesants
Aquesta és la pregunta del concurs d’aquest mes de març. Termini: 20 d’abril de 2017


Nou mapa turístic de tota la comarca

El Consell Comarcal de l’Anoia, Anoia Turisme, ha editat un nou mapa turístic de tota la comarca amb la voluntat d’actualitzar els recursos divulgatius i promocionar l’oferta turística del territori.


Com viure l’Anoia més emocionant

Rutes a cavall, segway, quad o bicicleta elèctrica i experiències úniques que et faran tocar el cel o cremar adrenalina


“Nuclis amb encant” una nova iniciativa per promocionar l’Anoia

Neix un nou producte turístic de l’Anoia “Nuclis amb encant”


Anoia Turisme busca nous Punts d’Informació Turística

El programa de la Diputació de Barcelona vol complementar la xarxa d’oficines de turisme


Sant Martí de Tous, un poble mil·lenari de llegenda

Sortim de casa i visitem els racons d’aquesta vila i coneixem les seves festes i activitats més atractives


El Castell de Jorba

“Saps qui va ser el primer baró del Castell de Jorba?”, guanya un lot de productes del Forn de Jorba!
Aquesta és la pregunta del concurs d’aquest mes de gener. Termini: 5 de febrer de 2017


Saurina de Claramunt i el llegat medieval d’Igualada

Entre el llegat medieval igualadí hi trobem la història d’una jugada estratègica que donaria poder a Igualada…

“Saps com va aconseguir Saurina obtenir la concessió d’aigua per Igualada?”. Aquesta és la pregunta del concurs d’aquest mes de desembre. Termini: 4 de gener de 2017


De ruta pels cellers de l’Anoia

Propostes culturals per a conèixer els vins i caves del territori


El Consell Comarcal proposa el projecte “Valls de l’Anoia” a la Diputació de Barcelona

L’Espai el formen els municipis del sud-oest de l’Anoia, un dels 135 paisatges que conformen Catalunya


Molí d’oli Can Gibert, més de cent anys de tradició i qualitat

La tradició familiar de Molí d’oli Can Gibert, a Sant Genís, Jorba, va començar fa més de cent anys, amb un objectiu: produir oli de qualitat. “El primer molí data d’abans del 1800”, explica Josep Torra, els avis del qual ja feien oli per donar valor afegit als productes del camp, en aquest cas a l’oliva. “Antigament algunes cases tenien molins, i els pagesos dels voltants hi portaven les olives per moldre-les”.


Guillem de Cervelló i el Castell de Vilademàger de La Llacuna

Caminant pel camí que es dirigeix al càmping Vilademàger, i enfilant-nos pel sender del costat, enmig del paratge natural privilegiat de la Llacuna, trobem el Castell de Vilademàger.


Els miradors de l’Anoia

Cinc cims que cal coronar per gaudir de les imponents vistes de l’Anoia i més enllà de les seves fronteres


Èxit en l’última sortida de coneixement del territori per descobrir Sant Martí de Tous

Prop d’una vintena d’agents turístics de la comarca van participar de la jornada organitzada per Anoia Turisme amb l’objectiu de millorar la qualitat de la informació que s’ofereix al territori.


Veciana, un poble amb història

Patrimoni, cultura, ‘Art Ecclesia’, natura i gastronomia a l’Alta Anoia


Caves Maria Casanovas i Mas dels Clavers, al 7è Mercat de Mercats de Barcelona

“L’Anoia, del Camp a la Taula” en el marc de la Xarxa Productes de la Terra compta amb un espai a l’acte organitzat a la plaça de la Catedral de Barcelona del 21 al 23 d’octubre.


El Consell Comarcal presenta 12 rutes per  les serres de Miralles-Queralt i Ancosa-Montagut

El Consell Comarcal de l’Anoia ha editat un nou document “Les Serres de l’Anoia” que recull 12 rutes que conviden a descobrir el ric patrimoni natural i cultural de les serres de Miralles-Queralt i Ancosa-Montagut i les seves singularitats. Ambdues serres són dos espais naturals protegits de la comarca.


De la Maria: Fruites i verdures ecològiques i a domicili

Maria Rovira Duran és un projecte que va néixer fa 23 anys, amb l’únic objectiu de produir fruita i verdura de qualitat. També “per a fer realitat el que sempre havia volgut ser, pagesa”, explica la pròpia Maria. Es tracta d’una explotació familiar, i el pes de l’empresa el porta ella, amb el suport del seu marit, el seu fill i la seva família.


Les millors propostes turístiques d’Igualada i l’Anoia, a l’abast de la mà

El Consell Comarcal amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Igualada i la Diputació de Barcelona editen un pràctic fulletó amb informació dels museus, patrimoni i esdeveniments més destacats


La pagesia de l’Anoia obre les seves portes per ensenyar com i on es produeix allò que mengem

El cap de setmana del 17, 18 i 19 de juny, explotacions agràries, restaurants i allotjaments rurals participaran a la primera edició de Benvinguts a pagès
S’oferiran visites gratuïtes a explotacions agrícoles, ramaderes i elaboradors en una acció que serà conjunta a tot el país

Data: 13/06/2016

Pep Mestre Agricultura Ecològica: cereals i llegums bons per a la salut i per a l’entorn

Pep Mestre Agricultura Ecològica és una empresa familiar que es proposa preservar varietats antigues i donar a conèixer al màxim els beneficis de l’agricultura ecològica. El seu objectiu és preservar el medi ambient, per aquest motiu no utilitzen productes de síntesis, com adobs químics i herbicides. D’aquesta manera, els aliments conserven tot els nutrients i son més saludables per les persones.

Data: 09/06/2016

L’Anoia al programa Ben Trobats de la Xarxa de Televisions Locals

La comarca de l’Anoia va ser la protagonista, el passat dijous 2 de juny, del programa “Ben trobats” de la Xarxa de Televisions Locals, un magazín matinal que combina entreteniment, divulgació i informació.

Data: 02/06/2016

El Consell Comarcal presenta l’App “Anoia, Terra de Castells”

Una aplicació que permetrà al visitant tenir una experiència diferent i fer un viatge en el temps per descobrir les històries apassionants que s’amaguen darrere de cada castell.

Data: 18/05/2016

80 persones voluntàries posen veu als personatges històrics de l’app “Anoia, Terra de Castells”

El Consell Comarcal va organitzar un acte de reconeixement i agraïment per la col·laboració altruista dels voluntaris

Data: 04/05/2016

Els Prats de Rei, darrer municipi implicat a l “Anoia, terra de castells”

Els Prats de Rei, és el darrer municipi que s’ha sumat al projecte turístic “Anoia, terra de castells”, una iniciativa de l’ens comarcal que promociona la comarca a través de la posada en valor del patrimoni arquitectònic que suposen aquestes fortaleses.

Data: 28/04/2016

Canal Taronja estrena un programa que dóna a conèixer els productes Km0 de l’Anoia

Els productes Km0 de l’Anoia ja tenen un programa propi a Canal Taronja que es diu “El gust de l’Anoia”. Cada mes es donarà a conèixer un producte diferent i característic de la comarca en tres parts: visita al productor anoienc del producte protagonista d’aquell mes, compra en un supermercat que aposta pels productes Km0 i cuina d’un plat amb aquell producte.


Anoia Turisme presenta el territori a les principals institucions de promoció turística de Catalunya

Les principals institucions de promoció turística de Catalunya van visitar l’Anoia i van conèixer de primera mà algunes de les propostes turístiques de la comarca. La trobada va tenir lloc el passat 31 de març de la mà d’Anoia Turisme del Consell Comarcal, entitat amfitriona i organitzadora de la jornada. L’objectiu de la Fam Trip –nom amb què es denominen aquestes trobades d’especialistes en turisme- era la difusió del patrimoni i serveis de la comarca entre alguns dels agents més influents en la promoció turística de Catalunya.


Pastisseria Pla, tradició i artesania des de 1888

La pastisseria de Cal Pla la va fundar Manuel Pla i Torrents l’any 1888 i el negoci ha anat passant de generació en generació fins a dia d’avui. L’any 1994, la Generalitat de Catalunya va atorgar a Hermini Pla el premi de “Mestre Artesà”, en reconeixement a la continuïtat en la tasca artesana dins d’un ofici.


Cal Codina de Tous, botiguers des de fa més de cent anys

Els germans Josep i Emma Codina són la quarta generació de l’empresa Cal Codina de Tous. Tenen un obrador de cansaladeria i el supermercat, que és franquícia de Caprabo. El seu objectiu principal com a empresa és “oferir un bon servei als nostres clients”.


La formatgeria Ancosa, empresaris de poble

La Tina Bunyol és una emprenedora d’aquells que no porten corbata, tot el contrari, representa una nova filosofia empresarial que prioritza la qualitat del producte i l’estil de vida dels treballadors. Per començar, compagina la seva feina amb el seu projecte d’emprenedoria, i va deixar la vida a la ciutat i se’n van anar al camp, a La Llacuna. Tot per una aventura empresarial i un nou projecte de vida: Formatgeria Ancosa, especialitzada en l’elaboració artesanal de formatges de proximitat.


Productors de l’Anoia estaran presents a la fira de Barcelona “Mercats de Mercats”

Tres productors de la comarca de l’Anoia participaran en la 6a edició de la fira “Mercats de Mercats” que se celebrarà a l’avinguda de la Catedral de Barcelona els dies 23, 24 i 25 d’octubre. És tracta d’una fira gastronòmica que aplega paradistes dels mercats barcelonins, restauradors i productors alimentaris i vitivinícoles catalans, una gran oportunitat per donar a conèixer els productes de l’Anoia.

Data: 21/10/2015

El Consell Comarcal edita una nova guia digital “Del camp a la Taula”, actualitzada amb nous productors i seccions

La nova edició vol donar a conèixer els productes de proximitat de qualitat i fomentar-ne el consum

Data: 29/09/2015

Can Mabres, carn de criança natural directe del camp a la porta de casa

Can Mabres és una explotació agropecuària familiar destinada bàsicament a l’engreix de vedells (des dels 5 mesos), elaboració i distribució del producte, sense passar per cap distribuïdora, ni centres logístics, sempre a les mateixes mans fins que arriba a casa del client. Pràcticament, tot el cercle de producció en un paratge natural de Castellolí.


L’Hortet del Bruc, collita ecològica a la porta de casa

Fruita i verdura ecològica cultivada sense presses ni químics, només des de l’amor i la passió per la terra i la salut. Així són els productes que es poden trobar a L’Hortet del Bruc, 100% naturals, directe del camp, sense que hagin de viatjar des de l’altra punta del món i a la porta de casa.


L’Anoia es presenta com a destí turístic a la premsa

El Consell Comarcal de l’Anoia juntament amb la Diputació de Barcelona han coordinat un viatge de periodistes per a mostrar-los els actius turístics de la comarca. El grup, format per redactors i fotògrafs de diferents publicacions d’arreu del país, va recórrer durant tres dies diferents punts d’interès històric, cultural i gastronòmic. L’objectiu és donar a conèixer l’oferta del territori anoienc, sovint desconeguda pel gran públic, potenciant la seva difusió a través dels mitjans de comunicació.

Data: 15/07/2015

Google Maps enregistra els racons turístics més amagats de l’Anoia

El Consell Comarcal ha coordinat el pas d’una càmera de Google per una vintena de rutes i espais d’interès turístic de l’Anoia. Els treballs d’enregistrament d’imatges es van realitzar del 2 al 8 de juny. Són molts els racons i quilòmetres que es van poder gravar, i es preveu que en un termini de 4 a 5 mesos ja es podran consultar a través de Google Maps.

Data: 17/06/2015