Vila del Llibre

Vila del Llibre

Al petit municipi de Bellprat es celebra la Vila del Llibre, que entre altres activitats acull un mercat del llibre vell, un del llibre nou amb escriptors convidats i també la trobada de col·leccionistes de punts de llibre. Per als organitzadors, l’objectiu és poder gaudir d’aquest petit indret rural d’interès històric convertint les velles cases en petites exposicions i els carrers en mercats.

Mercat de les espècies d’Argençola

Mercat de les espècies d’Argençola

Aquest és un mercat envoltat d’aromes on volem difondre les especies i que s’hi puguin adquirir productes relacionats amb les espècies, en el seu sentit més ampli (herbes aromàtiques i medicinals i condiments).

Fira de Sant Andreu i Matança del Porc

Fira de Sant Andreu i Matança del Porc

Arriba un dels esdeveniments més populars de La Llacuna, la Fira de Sant Andreu i la matança del porc. És el primer cap de setmana de desembre.
Aquesta festa compta amb una llarga tradició i les seves arrels es remonten a l’any 1335. Malgrat tot, el format actual es va adoptar fa 33 anys. La Fira ofereix productes locals, però també compta amb la presència de moltes altres parades d’aliments, roba, bijuteria… Un dels principals atractius de la festa són els entrepans de botifarra.

Fira del Camí Ral

Fira del Camí Ral

Cada any, pels volts de la festivitat de Sant Hilari (segon cap de setmana de gener, aproximadament), se celebra la Fira del Camí Ral, dins el marc de la Festa de Sant Hilari. Aquesta fira rememora l’antic camí ral que unia Barcelona i Saragossa i que passava pel bell mig del nostre municipi. La Fira ocupa un tram del carrer major, que és per on passava aquest camí ral, la Plaça de l’Església, el carrer Santa Llúcia i el carrer Onze de Setembre.

Fira de Sant Crist de Piera

Fira de Sant Crist de Piera

L’Ajuntament de Piera desitja promocionar la Fira del Sant Crist amb la major mostra de productes i serveis que es realitzen al municipi, acollint també empreses i expositors d’arreu de Catalunya. La nostra Fira és multisectorial i hi tenen cabuda tot tipus de mercats, en un espai lineal de més d’un quilòmetre, vorejant el carrer principal de la població. Des de la Piera més comercial a la més antiga, la medieval i la romànica, us convidem a que la visiteu.

Fira Verd de Carme

Fira Verd de Carme

Firaverd , fira relacionada amb l’entorn paisatgístic de Carme , condicionat per la flora i el curs de la riera. La privilegiada situació de Carme constitueix un marc incomparable per celebrar aquesta mostra de vivers, floristes i experts en jardineria d’arreu de la comarca . Més d’una trentena de firmes expositores confien en aquesta proposta especialitzada.

Mercat de la Fruita Dolça

Mercat de la Fruita Dolça

A partir del mes de Juny, es celebra a Piera el Mercat de la Fruita Dolça, principalment amb préssecs de qualitat i producte autòcton cultivat a les vinyes dels pagesos pierencs. Els pagesos elaboradors d’aquest producte, amb denominació d’origen Penedès, el venen directament i acabat de collir de les seves terres, i el Mercat és el millor aparador per donar-se a conèixer.

Vine a tastar el Préssec de la Fortesa.

Fira de la Vinyala

Fira de la Vinyala

Òdena celebra la fira de la vinyala, una varietat de cargol molt apreciada culinàriament. Aquesta varietat de cargol, també anomenat de vinya, forma part de l’entorn natural del nostre territori. L’objectiu és promocionar una fira amb la denominació d’un producte típic del municipi, acompanyat d’una oferta de productes artesanals.

Festa de la Caldera

Festa de la Caldera

Per Carnestoltes un dels costums més arrelats són els grans àpats col·lectius, oferts en alguns llocs als pobres, i en d’altres que pren part tota la població, que és possiblement el seu origen correcte.
El repartiment de la caldera , una mena d’escudella, és una tradició que es conserva a la població de Montmaneu.

Festival de Llegendes a Sant Martí de Tous

Festival de Llegendes a Sant Martí de Tous

Sant Martí de Tous es converteix durant dos dies en la Capital de les Llegendes de Catalunya.
Festival únic a les nostres terres. El Festival de Llegendes de Catalunya neix l’any 2010 amb l’objectiu de recuperar, potenciar i donar a conèixer històries i llegendes populars que coexisteixen arreu dels Països Catalans.