Mercat Figueter

Mercat Figueter

Tradicional fira-mercat de Capellades que té els seus inicis segles enrere, temps en què era una diada de compravenda de diferents productes com els fruits secs, la pesca salada, el bestiar, etc. D’entre tots, destacaven sobretot les populars figues que s’havien assecat i ensucrat prèviament a cada casa.

Fira del Camí Ral

Fira del Camí Ral

Cada any, pels volts de la festivitat de Sant Hilari (segon cap de setmana de gener, aproximadament), se celebra la Fira del Camí Ral, dins el marc de la Festa de Sant Hilari. Aquesta fira rememora l’antic camí ral que unia Barcelona i Saragossa i que passava pel bell mig del nostre municipi. La Fira ocupa un tram del carrer major, que és per on passava aquest camí ral, la Plaça de l’Església, el carrer Santa Llúcia i el carrer Onze de Setembre.

Fira de la Vinyala

Fira de la Vinyala

Òdena celebra la fira de la vinyala, una varietat de cargol molt apreciada culinàriament. Aquesta varietat de cargol, també anomenat de vinya, forma part de l’entorn natural del nostre territori. L’objectiu és promocionar una fira amb la denominació d’un producte típic del municipi, acompanyat d’una oferta de productes artesanals.

Festa de la Caldera

Festa de la Caldera

Per Carnestoltes un dels costums més arrelats són els grans àpats col·lectius, oferts en alguns llocs als pobres, i en d’altres que pren part tota la població, que és possiblement el seu origen correcte.
El repartiment de la caldera , una mena d’escudella, és una tradició que es conserva a la població de Montmaneu.

Festa del Roser Vallbona d’Anoia

Festa del Roser Vallbona d’Anoia

La Festa del Roser de Vallbona d’Anoia forma part del Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya i se celebra al voltant del dilluns de Pasqua Granada. La celebració comença el divendres i continua tot el cap de setmana. El Ball de la Garlanda té un paper especial a la festa.