Previous Page  5 / 17 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 5 / 17 Next Page
Page Background

PRODUCTES I ARTESANIA ALIMENTÀRIA DE L’ANOIA

PRODUCTORS

• Can Massana

Finca Can Massana, Masquefa

Tel. 93 772 51 02

• Fruits del Secà

Cal Torra, La Llavinera

Tel. 615 175 788

www.fruitsdelseca.cat

• Hortet del Bruc

Masia Can Marquès, el Bruc

Tel. 616 018 710

www.hortetdelbruc.com

• L’hort de Montserrat

El Bruc

Tel. 93 777 05 42

www.hortdemontserrat.cat

• Llegums, cereals i farines Josep Mestre

Argençola

Tel. 650 639 659

www.pepmestre.com

A la comarca de l’Anoia hi ha moltes zones agrícoles dedicades al conreu d’hortalisses i llegums.

Entre els llegums, la varietat més conreada és el Cigronet de l’Alta Anoia. Quan parlem de verdures

i hortalisses ens referim a les plantes conreades a l’hort que es poden utilitzar com aliment, bé sigui

cru o cuinat. El terme verdura distingeix un grup d’hortalisses que té com a part comestible els seus

òrgans verds (les fulles, els talls i les flors), com les bledes, els enciams o les carxofes, tot i que en

l’àmbit col·loquial el terme verdura, de manera incorrecta, engloba totes les hortalisses. El grup de les

hortalisses també inclou els llegums frescos o verds, com les faves tendres i els pèsols.

HORTALISSES i LLEGUMS

L’ interès nutritiu i saludable de verdures i hortalisses es pot establir tant des del punt de vista del que

contenen, com potser encara més important, del que no contenen. Així, un dels seus valors principals

es pot atribuir al seu escàs contingut en proteïnes, greix i hidrats de carboni. Igualment, són molt

importants pel seu contingut en vitamines, minerals i en fibra alimentària.

ANAR A

L’ÍNDEX