Previous Page  12 / 17 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 12 / 17 Next Page
Page Background

PRODUCTES I ARTESANIA ALIMENTÀRIA DE L’ANOIA

PRODUCTORS

• D’Melis - Vallbona Paté

Carrer Major, 44, Vallbona d’Anoia

Tel. 93 771 83 03

www.hidromiel.net

• Mas Buret

Disseminat, s/n (El Saió)

Santa Margarida de Montbui

Tel. 93 805 39 51

www.masburet.com

• Mel d’Antany

Carrer d’Igualada, 26, Vilanova del Camí

Tel. 93 805 37 91

La mel és l’aliment natural produït a partir del nèctar de les flors que les abelles liben, transformen,

combinen amb substàncies específiques pròpies, emmagatzemen i deixen madurar a les bresques

del rusc. Per preparar 100 g de mel una abella ha de visitar aproximadament un milió de flors. Per

extreure la mel dels ruscs l’apicultor els desopercula i després els centrifuga. La mel surt en estat

líquid, gràcies a la temperatura que tenen les abelles a l’interior del forat, uns 37ºC.

MEL

La mel és, sense dubte, l’aliment energètic per excel·lència i un magnífic remei per a moltes malalties.

L’espectacular acció positiva que exerceix sobre l’organisme és a causa als seus components, com els

sucres, oligoelements orgànics i minerals, hormones i vitamines, substàncies vives que desenvolupen un

paper de poderosos catalitzadors, capaços d’alliberar l’energia continguda en potència en altres elements.

Cada varietat de mel té les seves pròpies propietats terapèutiques. A la comarca de l’Anoia predomina la

mel de mil flors i la de romaní.

ANAR A

L’ÍNDEX