Previous Page  6 / 17 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 6 / 17 Next Page
Page Background

PRODUCTES I ARTESANIA ALIMENTÀRIA DE L’ANOIA

PRODUCTORS

• Ous de Calaf

Carrer d’Isidre Vilaró, 6 baixos, Calaf

Tel. 615 562 970

www.ousdecalaf.com

• Ous Clarasó

Av. de Caresmar, 18 Igualada

Tel. 93 803 04 49

• Ous Marimon

Mercat Municipal de La Masuca

Carrer de la Virtut, parada núm. 31,

Igualada

Tel. 93 809 21 36

L’ou és un aliment complet: la seva proteïna és fàcil de pair i d’assimilar i té un perfil

d’aminoàcids essencials excel·lent. La combinació de greixos que compon el rovell de l’ou és

molt equilibrada. Hi trobem olis saturats i insaturats –principalment oleic–, que tenen efectes

positius per al sistema cardiovascular. L’ou ens aporta gairebé totes les vitamines tret d’una, la

vitamina C; també és una bona font de minerals, sobretot sodi i zinc, però també molts altres,

com ara el calci, el fòsfor, el magnesi, el potassi i el ferro.

OUS

El valor energètic de l’ou depén de la seva cocció: la manera com cuinem l’ou és determinant,

ho és tant per assegurar que assimilem correctament els nutrients, com per evitar formes no

desitjables de colesterol.

ANAR A

L’ÍNDEX