Previous Page  14 / 17 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 14 / 17 Next Page
Page Background

PRODUCTES I ARTESANIA ALIMENTÀRIA DE L’ANOIA

PRODUCTORS

• ADV Penedès

www.fordal.org

• Agustí Duran Poch

Plaça de l’Esglèsia, 2, La Fortesa, Piera

Tel. 662 278 838

• Josep M. Poch Samsó

Carrer Major, 26, La Fortesa, Piera

Tel. 650 185 052

• Josep Vives Font

Carrer Major, 31, La Fortesa, Piera

Tel. 606 971 478

• Jordi Duran Duran

Carrer Sta. Creu s/n, La Fortesa, Piera

Tel. 647 074 475

• Maria Rovira Duran

Carrer Major, 21, La Fortesa, Piera

Tel. 607 252 467

A la comarca es cultiva prioritàriament el préssec, amb un cultiu 100% de secà en un terreny argilós i molt

calcari, a la zona de l’Anoia més propera a l’Alt Penedès, característiques que fan que el fruit que se’n

deriva tingui unes qualitats difícils de trobar en altres regions on el conreu del presseguer també és estès.

Així, doncs, es tracta d’un préssec de gran qualitat amb gust i aroma intens i que, en funció de la varietat,

la seva carn pot ser de textura més carnosa o més sucosa. La varietat més coneguda és el préssec de vinya,

d’un color groc intens, carnós i dolç, però amb un petit toc àcid que el fa molt agradable al paladar. La

collita comença a principi de juny i finalitza a mitjan setembre. La recol·lecció de préssec pot allargar-se

tota la campanya gràcies al reg de què disposa la zona.

FRUITA DOLÇA

• Salvador Cantí Marrugat

Casa Marrugat, La Fortesa, Piera

Tel. 619 088 837

• Torrents Viñas Fruits

Carrer Major, 13, La Fortesa, Piera

Tel. 679 914 914

www.pressecs.cat

• Xavier Torrens Martí

Carrer Nord,2, La Fortesa, Piera

Tel. 636 192 441

Què és la producció integrada? Un sistema agrícola de producció d’aliments i altres productes d’alta

qualitat, que utilitza els recursos i els mecanismes de regulació naturals per tal d’evitar les aportacions

perjudicials al medi ambient i assegurar a llarg termini una agricultura sostenible. A diferència de

l’ecològica, permet l’ús de determinats productes agroquímics prèviament autoritzats per uns comitès

professionals per cada cultiu.

ANAR A

L’ÍNDEX