Retaule de Santa Maria d’Igualada

El retaule de l’altar major de la basílica de Santa Maria d’Igualada és l’element més representatiu de la basílica de Santa Maria. És un retaule d’estil barroc.


ART ECCLESIA

Centre d’Interpretació de l’Art Religiós de la comarca de l’Anoia.
Veciana, on el silenci se sent.


Esglésies i ermites, on el silenci se sent

Us convidem a visitar i passejar pel nostre territori tot trobant el conjunt d’esglésies i ermites rurals que ens aconsegueixen transportar a un entorn de calma espiritual excepcional que us ajudarà a conèixer una part important del nostre patrimoni religiós.

Un entorn on el silenci se sent.


Parc Cementiri Nou d’Igualada

Aquest recinte respon al projecte presentat per Enric Miralles i Carme Pinós, guanyador del concurs convocat per l’Ajuntament d’Igualada l’any 1983.
El nou cementiri, del qual n’han fet ampli ressò publicacions especialitzades, ha estat guardonat amb el premi FAD d’arquitectura.


Asil del Sant Crist

Important obra de Rubió i Bellver, dels anys 1931-1944, que ocupa una illa sencera del sector de ponent de la ciutat. El conjunt consta de diversos cossos, entre ells una destacada torre adossada a la façana principal, gairebé a mode de campanar, i la capella a la part posterior, amb cimbori poligonal amb coberta de piràmide.
Tot el parament està fet amb pedra carejada i profusament guarnit amb altres elements de pedra com ara pinacles, crestes, columnes o merlets. Voltada de jardí, és una obra que imposa per la seva envergadura i sumptuositat, gairebé com una catedral.


Priorat de Santa Maria

L’església romànica de Santa Maria del Priorat va ser consagrada pel bisbe d’Urgell l’any 1082 i cedida poc després al monestir de Sant Benet de Bages que hi estableix un priorat. Aquest va adquirir gran prosperitat durant el segle XIII, època en la qual va rebre nombroses donacions, iniciant-se la seva decadència cap al segle XV. Torna a revifar entre el XVII i el XVIII, quan es reedifica la casa monacal (1740) i després torna a decaure fins a l’exclaustració de 1835.


Retaule de Santa Maria de Rubió

El retaule de Rubió, de característiques formals italogòtiques, constitueix una de les peces pictòriques més importants del gòtic català. Estilísticament és una peça trescentista.


Basílica de Santa Maria d’Igualada

La Basílica de Santa Maria d’Igualada és el conjunt més significatiu del nostre patrimoni cultural. L’història d’aquest temple, que s’alça en el cor de la ciutat es fon amb els orígens i les velles arrels cristianes del poble igualadí. Amb el pas dels segles, l’edifici s’ha anat transformant, com també la població que ha crescut al seu entorn.


Creus de Terme

Les creus de terme estan documentades a Catalunya només a partir del segle X. Es posaven als límits de parròquies, de propietats privades o per delimitar l’espai destinat a enterraments a la vora de les esglésies.
A l’Anoia hi trobem diferents creus termenals de tipologia gòtica. A les persones que els hi agradin aquests elements religiosos singulars pot seguir la Ruta de les Creus de Terme de l’Anoia.


Fulgentia, exposició permanent d’art religiós

La col·lecció d’art Fulgentia és una exposició permanent d’art religiós que acull 71 peces d’orfebreria i objectes de culte que, amb el pas del temps, han esdevingut veritables obres d’art, provinents de setze parròquies de l’Arxiprestat.