

PRODUCTES I ARTESANIA ALIMENTÀRIA DE L’ANOIA
PRODUCTORS
• Can Massana
Finca Can Massana, Masquefa
Tel. 93 772 51 02
• Fruits del Secà
Cal Torra, La Llavinera
Tel. 615 175 788
www.fruitsdelseca.cat
• Hortet del Bruc
Masia Can Marquès, el Bruc
Tel. 616 018 710
www.hortetdelbruc.com• L’hort de Montserrat
El Bruc
Tel. 93 777 05 42
www.hortdemontserrat.cat
• Llegums, cereals i farines Josep Mestre
Argençola
Tel. 650 639 659
www.pepmestre.comA la comarca de l’Anoia hi ha moltes zones agrícoles dedicades al conreu d’hortalisses i llegums.
Entre els llegums, la varietat més conreada és el Cigronet de l’Alta Anoia. Quan parlem de verdures
i hortalisses ens referim a les plantes conreades a l’hort que es poden utilitzar com aliment, bé sigui
cru o cuinat. El terme verdura distingeix un grup d’hortalisses que té com a part comestible els seus
òrgans verds (les fulles, els talls i les flors), com les bledes, els enciams o les carxofes, tot i que en
l’àmbit col·loquial el terme verdura, de manera incorrecta, engloba totes les hortalisses. El grup de les
hortalisses també inclou els llegums frescos o verds, com les faves tendres i els pèsols.
HORTALISSES i LLEGUMS
L’ interès nutritiu i saludable de verdures i hortalisses es pot establir tant des del punt de vista del que
contenen, com potser encara més important, del que no contenen. Així, un dels seus valors principals
es pot atribuir al seu escàs contingut en proteïnes, greix i hidrats de carboni. Igualment, són molt
importants pel seu contingut en vitamines, minerals i en fibra alimentària.
ANAR A
L’ÍNDEX