

PRODUCTES I ARTESANIA ALIMENTÀRIA DE L’ANOIA
PRODUCTORS
• D’Melis - Vallbona Paté
Carrer Major, 44, Vallbona d’Anoia
Tel. 93 771 83 03
www.hidromiel.net• Mas Buret
Disseminat, s/n (El Saió)
Santa Margarida de Montbui
Tel. 93 805 39 51
www.masburet.com• Mel d’Antany
Carrer d’Igualada, 26, Vilanova del Camí
Tel. 93 805 37 91
La mel és l’aliment natural produït a partir del nèctar de les flors que les abelles liben, transformen,
combinen amb substàncies específiques pròpies, emmagatzemen i deixen madurar a les bresques
del rusc. Per preparar 100 g de mel una abella ha de visitar aproximadament un milió de flors. Per
extreure la mel dels ruscs l’apicultor els desopercula i després els centrifuga. La mel surt en estat
líquid, gràcies a la temperatura que tenen les abelles a l’interior del forat, uns 37ºC.
MEL
La mel és, sense dubte, l’aliment energètic per excel·lència i un magnífic remei per a moltes malalties.
L’espectacular acció positiva que exerceix sobre l’organisme és a causa als seus components, com els
sucres, oligoelements orgànics i minerals, hormones i vitamines, substàncies vives que desenvolupen un
paper de poderosos catalitzadors, capaços d’alliberar l’energia continguda en potència en altres elements.
Cada varietat de mel té les seves pròpies propietats terapèutiques. A la comarca de l’Anoia predomina la
mel de mil flors i la de romaní.
ANAR A
L’ÍNDEX