

PRODUCTES I ARTESANIA ALIMENTÀRIA DE L’ANOIA
PRODUCTORS
• Ous de Calaf
Carrer d’Isidre Vilaró, 6 baixos, Calaf
Tel. 615 562 970
www.ousdecalaf.com• Ous Clarasó
Av. de Caresmar, 18 Igualada
Tel. 93 803 04 49
• Ous Marimon
Mercat Municipal de La Masuca
Carrer de la Virtut, parada núm. 31,
Igualada
Tel. 93 809 21 36
L’ou és un aliment complet: la seva proteïna és fàcil de pair i d’assimilar i té un perfil
d’aminoàcids essencials excel·lent. La combinació de greixos que compon el rovell de l’ou és
molt equilibrada. Hi trobem olis saturats i insaturats –principalment oleic–, que tenen efectes
positius per al sistema cardiovascular. L’ou ens aporta gairebé totes les vitamines tret d’una, la
vitamina C; també és una bona font de minerals, sobretot sodi i zinc, però també molts altres,
com ara el calci, el fòsfor, el magnesi, el potassi i el ferro.
OUS
El valor energètic de l’ou depén de la seva cocció: la manera com cuinem l’ou és determinant,
ho és tant per assegurar que assimilem correctament els nutrients, com per evitar formes no
desitjables de colesterol.
ANAR A
L’ÍNDEX