

PRODUCTES I ARTESANIA ALIMENTÀRIA DE L’ANOIA
PRODUCTORS
• Forn de la Panadella
Crta. N-II km, 532, La Panadella
Tel. 93 809 20 11
www.panadella.com• Mora Tradició Fornera
Masquefa,
Carrer de San Pere, 6 (Església)
Tel. 93 772 50 77
Av. de la Línia, 7, Tel. 93 772 90 62
Can Parellada, Tel. 93 506 66 54
Piera,
Carrer Piereta, 46, Tel. 93 778 89 59
Carrer de Sant Bonifaci, 63 Tel. 93 776 01 05
www.pamora.net• Pastisseria Fidel Serra
Carrer Nou, 10, Igualada
Tel. 93 803 16 62
www.fidelserra.comA la comarca de l’Anoia podem trobar una gran diversitat de pans, tant els tradicionals com els autòctons,
creats pels flequers de la comarca, com el pa de l’Anoia i el pa culet. Els pans tradicionals son: el pa de
pagès, el llonguet, el pa de coca, el pa de tres crostons o pa de colze. A les fleques també s’elabora la coca
de forner, amb un ampli de ventall de variacions segons l’elaborador. És una tradicional coca de pasta de
pa elaborada amb farina de blat, oli d’oliva, matafaluga i sucre, de massa prima i cruixent, al sortir del
forn és ruixada amb anís. La forma és allargassada, s’hi poden afegir pinyons.
Les pastisseries de la comarca han sabut adaptar-se als nous gustos dels consumidors sense perdre les
tradicions.
PASTISSERIA i FLECA
• Pastisseria la Lionesa
Passeig de Calamanda, 11, Calaf
Tel. 93 869 91 38
• Pastisseria Pla
Rambla Nova, 43, Igualada
Tel. 93 803 15 28
Av. de Barcelona, 22
Tel. 93 803 29 13
www.pastisseriapla.com• Pastisseria Targarona
Carrer del Roser, 17, Igualada
Tel. 93 803 07 05
• Tascó, fleca artesanal de
productes naturals i ecològics
Travessia de Traginers, 4, local 1,
Igualada
Tel. 93 808 40 92
www.flecatasco.comPA DE L’ANOIA : És un pa artesanal que neix per iniciativa del gremi de flequers de l’Anoia, està elaborat amb farina
blanca i farina de integral de blat barrejades amb farines de sègol, soja, malt o ordi. La seva cocció és lenta i es
cou en forn de llenya o de sola.
PA CULET: Un divertit panet creat especialment per als més menuts inspirat en els dibuixos infantils “Shin-Shan”.
És un panet arrodonit en forma de natges, de crosta i molla molt tova, amb sabor dolç i molt lleuger i digestiu. Els
seus ingredients principals són: farina de blat, llet condensada, llet en pols i oli d’oliva.
ANAR A
L’ÍNDEX