

PRODUCTES I ARTESANIA ALIMENTÀRIA DE L’ANOIA
PRODUCTORS
• Fruits Secs Termens,
Aperitius Catalans
Illa, 30, Ca n’Aguilera, Piera
Tel. 93 776 02 61
www.aperitiuscatalans.com• Fruits Secs Torra
Creu de Sant Pere, 5, Jorba
Tel. 93 809 40 55
www.fruitssecstorra.com• Tousec
Masia Cal Cardó, Sant Martí de Tous
Tel. 93 809 63 47
• Mas d’en Nogués
Carrer de St. Jordi, 58, Vilanova del Camí
Tel. 93 804 47 63
www.masdenogues.comEls fruits secs es consideren un pilar bàsic de la dieta mediterrània. De fet, es consumeixen des
de fa milers d’anys en les civilitzacions mediterrànies. Per tant, són un aliment que cal incor-
porar a una dieta sana i equilibrada. Tenen una composició rica en olis grassos que ajuden a
controlar el colesterol, la circulació sanguínia i el cor. També incorporen proteïna vegetal que
contribueix a la prevenció de malalties cardiovasculars. Aporten minerals molt beneficiosos per
a la nostra estructura òssia. Contenen fibra vegetal que millora el trànsit intestinal. I destaquen
per les seves propietats antioxidants i pel seu contingut en vitamines.
FRUITS SECS
Els fruits secs més comuns a la comarca de l’Anoia són les ametlles, les nous, els pinyons.
Actualment els fruits secs s’han convertit també en un producte gourmet i es presenten per al
seu consum amb diverses preparacions: caramel·litzats, garapinyats, amb xocolata, amb curri,
amb romaní...
ANAR A
L’ÍNDEX