

PRODUCTES I ARTESANIA ALIMENTÀRIA DE L’ANOIA
PRODUCTORS
• Bodegas Puiggròs
Òdena. Tel. 629 853 587
www.bodegaspuiggros.com• Can Bonastre Wine Resort
Masquefa. Tel. 93 772 87 67
www.canbonastre.com• Can Feixes-Huguet
Cabrera d’Anoia. Tel. 93 771 82 27
www.canfeixes.com• Can Grau Vell
Els Hostalets de Pierola. Tel. 676 58 69 33
www.grauvell.cat
• Cava Bohigas
Òdena. Tel. 93 804 81 00
www.bohigas.es• Cava Gabarró
Urb. Can Mata, Piera. Tel. 93 776 04 20
www.cavagabarro.cat
• Cava Maria Casanovas
Sant Jaume de Sesoliveres, Piera
Tel. 93 891 08 12
www.mariacasanovas.comA la comarca de l’Anoia la vinya és el tercer conreu en importància, després del blat i l’ordi.
Actualment, hi ha un bon nombre de cellers, distribuïts en tres zones: la primera, és l’Anoia sud-est a la
Conca del riu Anoia i Valls del Bitlles Anoia; la segona, la situada a la falda de la serralada de Montserrat
i la tercera, la serra d’Ancosa.
La Denominació d’Origen garanteix l’origen geogràfic, la qualitat d’un vi, i que el vi està elaborat
a partir d’unes determinades varietats i amb unes pràctiques vitícoles, enològiques i d’envelliment
establertes prèviament. Les principals DO en vi de la comarca són Penedès i Catalunya, encara que la
majoria de productors s’apleguen sota la DO Penedès. També hi ha cellers a la DO Cava.
VINS i CAVES
• Cava Pagès Entrena
Sant Jaume de Sesoliveres, Piera
Tel. 93 818 38 27
www.pagesentrena.com• Caves Cuscó i Comas
La Fortesa, Piera. Tel. 627 930 205
• Caves Mungust
Sant Jaume de Sesoliveres, Piera
Tel. 93 776 30 16
www.cavesmungust.com• Celler Grapissó
La Llacuna. Tel. 93 199 60 05
www.cellergrapisso.cat
• Celler Puig-Romeu
La Llacuna. Tel. 93 897 62 06
ww.puig-romeu.com• Clot de les Soleres
Piera. Tel. 644 223 075
www.clotdelessoleres.com• El Menestral de Vilaseca
La Torre de Claramunt. Tel. 646 543 807
• Mas Bonans
Piera. Tel. 622 207 500
www.bonans.cat
• Mas dels Clavers
Cabrera d’Anoia. Tel. 93 744 85 29
www.fincacangallego.com• Raventós-Rosell
Masquefa. Tel. 93 772 52 51
www.raventosrosell.com• Torrens Moliner
La Fortesa, Piera. Tel. 616 936 714
www.torrensmoliner.comAlguns elaboradors d’escumosos de l’Anoia s’han emparat dins la Denominació d’Origen Penedès per comercialitzar
els productes amb la nova marca Clàssic Penedès. Fa mesos que van abandonar la DO Cava i ara ja tenen aprovada
la normativa, que referma el terrer de procedència, l’agricultura ecològica, l’ús de varietats tradicionals del Penedès i
la condició que, per a sortir al mercat, aquests escumosos tinguin un mínim de quinze mesos de criança en ampolla
(per tant, tots els Clàssic Penedès són reserva). Amb aquests valors de qualitat i sostenibilitat volen seduir empreses
cavistes petites i mitjanes davant de les grans marques, que dominen el sector cavista.
ANAR A
L’ÍNDEX