

PRODUCTES I ARTESANIA ALIMENTÀRIA DE L’ANOIA
PRODUCTORS
• ADV Penedès
www.fordal.org• Agustí Duran Poch
Plaça de l’Esglèsia, 2, La Fortesa, Piera
Tel. 662 278 838
• Josep M. Poch Samsó
Carrer Major, 26, La Fortesa, Piera
Tel. 650 185 052
• Josep Vives Font
Carrer Major, 31, La Fortesa, Piera
Tel. 606 971 478
• Jordi Duran Duran
Carrer Sta. Creu s/n, La Fortesa, Piera
Tel. 647 074 475
• Maria Rovira Duran
Carrer Major, 21, La Fortesa, Piera
Tel. 607 252 467
A la comarca es cultiva prioritàriament el préssec, amb un cultiu 100% de secà en un terreny argilós i molt
calcari, a la zona de l’Anoia més propera a l’Alt Penedès, característiques que fan que el fruit que se’n
deriva tingui unes qualitats difícils de trobar en altres regions on el conreu del presseguer també és estès.
Així, doncs, es tracta d’un préssec de gran qualitat amb gust i aroma intens i que, en funció de la varietat,
la seva carn pot ser de textura més carnosa o més sucosa. La varietat més coneguda és el préssec de vinya,
d’un color groc intens, carnós i dolç, però amb un petit toc àcid que el fa molt agradable al paladar. La
collita comença a principi de juny i finalitza a mitjan setembre. La recol·lecció de préssec pot allargar-se
tota la campanya gràcies al reg de què disposa la zona.
FRUITA DOLÇA
• Salvador Cantí Marrugat
Casa Marrugat, La Fortesa, Piera
Tel. 619 088 837
• Torrents Viñas Fruits
Carrer Major, 13, La Fortesa, Piera
Tel. 679 914 914
www.pressecs.cat
• Xavier Torrens Martí
Carrer Nord,2, La Fortesa, Piera
Tel. 636 192 441
Què és la producció integrada? Un sistema agrícola de producció d’aliments i altres productes d’alta
qualitat, que utilitza els recursos i els mecanismes de regulació naturals per tal d’evitar les aportacions
perjudicials al medi ambient i assegurar a llarg termini una agricultura sostenible. A diferència de
l’ecològica, permet l’ús de determinats productes agroquímics prèviament autoritzats per uns comitès
professionals per cada cultiu.
ANAR A
L’ÍNDEX