

PRODUCTES I ARTESANIA ALIMENTÀRIA DE L’ANOIA
• Cervesa artesana Tous d’Anoia
Sant Martí de Tous
Tel. 689 880 680
• Cervesa artesana Els Minairons
Carrer Oliveres, 15, Òdena
Tel. 649 010 956
• Espina de Ferro
Carrer Migdia, 18 baixos, Vilanova del Camí
Tel. 659 700 896 / 686 373 215
www.espinadeferro.comLa cervesa artesana és completament diferent a la cervesa industrial, més atractiva en el gust i la presentació.
Cada mestre cerveser desenvolupa la seva pròpia fórmula o la seva pròpia recepta per aconseguir el que més li
agrada a ell i als seus clients. Per això trobareu diferents gustos fins i tot dins el mateix tipus de cerveses.
Qualsevol cervesa està feta amb quatre elements bàsics: aigua, malt, llúpol i llevat. De l’aigua, la puresa
biològica és tan essencial com l’absència de clor. El Malt és ordi que es passa pel procés de maltejar i macerar i
es converteixen els midons en diferents sucres. La seva càrrega és clau per donar el cos, el color, els aromes i els
sabors i una certa graduació alcohòlica. També influeix en l’escuma del producte final.
El llúpol és un additiu natural, es fa servir per compensar la dolçor del malt i dóna cos a tota l’amargor de la
cervesa. Té propietats antioxidants i una importància química en el procés en general.
El llevat és un organisme viu, unicel·lular, que es fa servir per a la fermentació del most.
PRODUCTORS
CERVESA ARTESANA
Les cerveses artesanals no utilitzen additius artificials, el procés d’elaboració és artesanal des del fet
de moldre les maltes fins a l’embotellament, i no se sotmet a cap procés de filtratge o pasteurització
que perjudiqui les seves qualitats organolèptiques.
ANAR A
L’ÍNDEX