Nou mapa turístic de tota la comarca

El Consell Comarcal de l’Anoia, Anoia Turisme, ha editat un nou mapa turístic de tota la comarca amb la voluntat d’actualitzar els recursos divulgatius i promocionar l’oferta turística del territori.


Com viure l’Anoia més emocionant

Rutes a cavall, segway, quad o bicicleta elèctrica i experiències úniques que et faran tocar el cel o cremar adrenalina


“Nuclis amb encant” una nova iniciativa per promocionar l’Anoia

Neix un nou producte turístic de l’Anoia “Nuclis amb encant”


Anoia Turisme busca nous Punts d’Informació Turística

El programa de la Diputació de Barcelona vol complementar la xarxa d’oficines de turisme


Sant Martí de Tous, un poble mil·lenari de llegenda

Sortim de casa i visitem els racons d’aquesta vila i coneixem les seves festes i activitats més atractives


El Castell de Jorba

“Saps qui va ser el primer baró del Castell de Jorba?”, guanya un lot de productes del Forn de Jorba!
Aquesta és la pregunta del concurs d’aquest mes de gener. Termini: 5 de febrer de 2017


Saurina de Claramunt i el llegat medieval d’Igualada

Entre el llegat medieval igualadí hi trobem la història d’una jugada estratègica que donaria poder a Igualada…

“Saps com va aconseguir Saurina obtenir la concessió d’aigua per Igualada?”. Aquesta és la pregunta del concurs d’aquest mes de desembre. Termini: 4 de gener de 2017


De ruta pels cellers de l’Anoia

Propostes culturals per a conèixer els vins i caves del territori


El Consell Comarcal proposa el projecte “Valls de l’Anoia” a la Diputació de Barcelona

L’Espai el formen els municipis del sud-oest de l’Anoia, un dels 135 paisatges que conformen Catalunya


Molí d’oli Can Gibert, més de cent anys de tradició i qualitat

La tradició familiar de Molí d’oli Can Gibert, a Sant Genís, Jorba, va començar fa més de cent anys, amb un objectiu: produir oli de qualitat. “El primer molí data d’abans del 1800”, explica Josep Torra, els avis del qual ja feien oli per donar valor afegit als productes del camp, en aquest cas a l’oliva. “Antigament algunes cases tenien molins, i els pagesos dels voltants hi portaven les olives per moldre-les”.


Guillem de Cervelló i el Castell de Vilademàger de La Llacuna

Caminant pel camí que es dirigeix al càmping Vilademàger, i enfilant-nos pel sender del costat, enmig del paratge natural privilegiat de la Llacuna, trobem el Castell de Vilademàger.


Els miradors de l’Anoia

Cinc cims que cal coronar per gaudir de les imponents vistes de l’Anoia i més enllà de les seves fronteres


Bases del concurs RACONS DE L’ANOIA

El Consell Comarcal de l’Anoia organitza un concurs fotogràfic a través dels seus canals de Twitter i Instagram de llocs i paratges de l’Anoia.


Èxit en l’última sortida de coneixement del territori per descobrir Sant Martí de Tous

Prop d’una vintena d’agents turístics de la comarca van participar de la jornada organitzada per Anoia Turisme amb l’objectiu de millorar la qualitat de la informació que s’ofereix al territori.


Veciana, un poble amb història

Patrimoni, cultura, ‘Art Ecclesia’, natura i gastronomia a l’Alta Anoia


Caves Maria Casanovas i Mas dels Clavers, al 7è Mercat de Mercats de Barcelona

“L’Anoia, del Camp a la Taula” en el marc de la Xarxa Productes de la Terra compta amb un espai a l’acte organitzat a la plaça de la Catedral de Barcelona del 21 al 23 d’octubre.


El Consell Comarcal presenta 12 rutes per  les serres de Miralles-Queralt i Ancosa-Montagut

El Consell Comarcal de l’Anoia ha editat un nou document “Les Serres de l’Anoia” que recull 12 rutes que conviden a descobrir el ric patrimoni natural i cultural de les serres de Miralles-Queralt i Ancosa-Montagut i les seves singularitats. Ambdues serres són dos espais naturals protegits de la comarca.


De la Maria: Fruites i verdures ecològiques i a domicili

Maria Rovira Duran és un projecte que va néixer fa 23 anys, amb l’únic objectiu de produir fruita i verdura de qualitat. També “per a fer realitat el que sempre havia volgut ser, pagesa”, explica la pròpia Maria. Es tracta d’una explotació familiar, i el pes de l’empresa el porta ella, amb el suport del seu marit, el seu fill i la seva família.


Les millors propostes turístiques d’Igualada i l’Anoia, a l’abast de la mà

El Consell Comarcal amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Igualada i la Diputació de Barcelona editen un pràctic fulletó amb informació dels museus, patrimoni i esdeveniments més destacats


La pagesia de l’Anoia obre les seves portes per ensenyar com i on es produeix allò que mengem

El cap de setmana del 17, 18 i 19 de juny, explotacions agràries, restaurants i allotjaments rurals participaran a la primera edició de Benvinguts a pagès
S’oferiran visites gratuïtes a explotacions agrícoles, ramaderes i elaboradors en una acció que serà conjunta a tot el país

Data: 13/06/2016

Pep Mestre Agricultura Ecològica: cereals i llegums bons per a la salut i per a l’entorn

Pep Mestre Agricultura Ecològica és una empresa familiar que es proposa preservar varietats antigues i donar a conèixer al màxim els beneficis de l’agricultura ecològica. El seu objectiu és preservar el medi ambient, per aquest motiu no utilitzen productes de síntesis, com adobs químics i herbicides. D’aquesta manera, els aliments conserven tot els nutrients i son més saludables per les persones.

Data: 09/06/2016

L’Anoia al programa Ben Trobats de la Xarxa de Televisions Locals

La comarca de l’Anoia va ser la protagonista, el passat dijous 2 de juny, del programa “Ben trobats” de la Xarxa de Televisions Locals, un magazín matinal que combina entreteniment, divulgació i informació.

Data: 02/06/2016

El Consell Comarcal presenta l’App “Anoia, Terra de Castells”

Una aplicació que permetrà al visitant tenir una experiència diferent i fer un viatge en el temps per descobrir les històries apassionants que s’amaguen darrere de cada castell.

Data: 18/05/2016

El Born acollirà dissabte, 21 de maig, una jornada dedicada a la riquesa cultural i l’atractiu turístic d’Igualada i l’Anoia

La gastronomia, la música, la història, el paisatge i tot el patrimoni del territori protagonitzaran una jornada promoguda per la revista Descobrir

Data: 10/05/2016

80 persones voluntàries posen veu als personatges històrics de l’app “Anoia, Terra de Castells”

El Consell Comarcal va organitzar un acte de reconeixement i agraïment per la col·laboració altruista dels voluntaris

Data: 04/05/2016

Els Prats de Rei, darrer municipi implicat a l “Anoia, terra de castells”

Els Prats de Rei, és el darrer municipi que s’ha sumat al projecte turístic “Anoia, terra de castells”, una iniciativa de l’ens comarcal que promociona la comarca a través de la posada en valor del patrimoni arquitectònic que suposen aquestes fortaleses.

Data: 28/04/2016

Canal Taronja estrena un programa que dóna a conèixer els productes Km0 de l’Anoia

Els productes Km0 de l’Anoia ja tenen un programa propi a Canal Taronja que es diu “El gust de l’Anoia”. Cada mes es donarà a conèixer un producte diferent i característic de la comarca en tres parts: visita al productor anoienc del producte protagonista d’aquell mes, compra en un supermercat que aposta pels productes Km0 i cuina d’un plat amb aquell producte.


Anoia Turisme presenta el territori a les principals institucions de promoció turística de Catalunya

Les principals institucions de promoció turística de Catalunya van visitar l’Anoia i van conèixer de primera mà algunes de les propostes turístiques de la comarca. La trobada va tenir lloc el passat 31 de març de la mà d’Anoia Turisme del Consell Comarcal, entitat amfitriona i organitzadora de la jornada. L’objectiu de la Fam Trip –nom amb què es denominen aquestes trobades d’especialistes en turisme- era la difusió del patrimoni i serveis de la comarca entre alguns dels agents més influents en la promoció turística de Catalunya.


Pastisseria Pla, tradició i artesania des de 1888

La pastisseria de Cal Pla la va fundar Manuel Pla i Torrents l’any 1888 i el negoci ha anat passant de generació en generació fins a dia d’avui. L’any 1994, la Generalitat de Catalunya va atorgar a Hermini Pla el premi de “Mestre Artesà”, en reconeixement a la continuïtat en la tasca artesana dins d’un ofici.


Cal Codina de Tous, botiguers des de fa més de cent anys

Els germans Josep i Emma Codina són la quarta generació de l’empresa Cal Codina de Tous. Tenen un obrador de cansaladeria i el supermercat, que és franquícia de Caprabo. El seu objectiu principal com a empresa és “oferir un bon servei als nostres clients”.


La formatgeria Ancosa, empresaris de poble

La Tina Bunyol és una emprenedora d’aquells que no porten corbata, tot el contrari, representa una nova filosofia empresarial que prioritza la qualitat del producte i l’estil de vida dels treballadors. Per començar, compagina la seva feina amb el seu projecte d’emprenedoria, i va deixar la vida a la ciutat i se’n van anar al camp, a La Llacuna. Tot per una aventura empresarial i un nou projecte de vida: Formatgeria Ancosa, especialitzada en l’elaboració artesanal de formatges de proximitat.


Productors de l’Anoia estaran presents a la fira de Barcelona “Mercats de Mercats”

Tres productors de la comarca de l’Anoia participaran en la 6a edició de la fira “Mercats de Mercats” que se celebrarà a l’avinguda de la Catedral de Barcelona els dies 23, 24 i 25 d’octubre. És tracta d’una fira gastronòmica que aplega paradistes dels mercats barcelonins, restauradors i productors alimentaris i vitivinícoles catalans, una gran oportunitat per donar a conèixer els productes de l’Anoia.

Data: 21/10/2015

El Consell Comarcal edita una nova guia digital “Del camp a la Taula”, actualitzada amb nous productors i seccions

La nova edició vol donar a conèixer els productes de proximitat de qualitat i fomentar-ne el consum

Data: 29/09/2015

Can Mabres, carn de criança natural directe del camp a la porta de casa

Can Mabres és una explotació agropecuària familiar destinada bàsicament a l’engreix de vedells (des dels 5 mesos), elaboració i distribució del producte, sense passar per cap distribuïdora, ni centres logístics, sempre a les mateixes mans fins que arriba a casa del client. Pràcticament, tot el cercle de producció en un paratge natural de Castellolí.


L’Hortet del Bruc, collita ecològica a la porta de casa

Fruita i verdura ecològica cultivada sense presses ni químics, només des de l’amor i la passió per la terra i la salut. Així són els productes que es poden trobar a L’Hortet del Bruc, 100% naturals, directe del camp, sense que hagin de viatjar des de l’altra punta del món i a la porta de casa.


L’Anoia es presenta com a destí turístic a la premsa

El Consell Comarcal de l’Anoia juntament amb la Diputació de Barcelona han coordinat un viatge de periodistes per a mostrar-los els actius turístics de la comarca. El grup, format per redactors i fotògrafs de diferents publicacions d’arreu del país, va recórrer durant tres dies diferents punts d’interès històric, cultural i gastronòmic. L’objectiu és donar a conèixer l’oferta del territori anoienc, sovint desconeguda pel gran públic, potenciant la seva difusió a través dels mitjans de comunicació.

Data: 15/07/2015

Google Maps enregistra els racons turístics més amagats de l’Anoia

El Consell Comarcal ha coordinat el pas d’una càmera de Google per una vintena de rutes i espais d’interès turístic de l’Anoia. Els treballs d’enregistrament d’imatges es van realitzar del 2 al 8 de juny. Són molts els racons i quilòmetres que es van poder gravar, i es preveu que en un termini de 4 a 5 mesos ja es podran consultar a través de Google Maps.

Data: 17/06/2015