Newsletter
COVID-19
  • Català
  • Español
  • English
  • Français
Anoia Turisme
Menu 
  • què fer?
    • Cultura i patrimoni
      • Descobreix els origens
      • MUSEUS DE L’ANOIA
      • Patrimoni Religiós
      • Visites guiades al patrimoni
      • L’ANOIA INDUSTRIAL
      • EL MODERNISME
    • COMARCA MEDIEVAL
      • Anoia Terra de Castells
      • Tots els Castells de l’Anoia
      • Castells amb visita guiada
      • Castells amb visita exterior lliure
    • ESPORT I NATURA
      • Anoia Sports Premium
      • Parc Motor – el món del motor
      • El cel de l’Anoia: Vol i Globus
    • ANOIA DEL CAMP A LA TAULA
      • Productors de l’Anoia
      • Especies Silvestres de l’Anoia
      • Receptes
      • On comprar
      • Tasta l’Anoia
      • Enoturisme
    • EXPERIÈNCIES ÚNIQUES
      • Adrenalina Pura
      • Naturalitat rural
      • Diversió total
      • Vivències experimentals
      • Explora el passat
      • BOTIGUES DE FÀBRICA
    • RACONS DE L’ANOIA
      • RUTES, CAMINS I SENDERS DE L’ANOIA
      • GORGS I SALTANTS D’AIGUA
      • Nuclis amb encant
      • Els Miradors de l’Anoia
      • Places porxades
    • ESDEVENIMENTS
      • CULTURALS
      • FESTES POPULARS
      • FIRES I MERCATS
      • GASTRONÒMICS
      • MUSICALS
      • MODA
  • Menjar i dormir
    • Dormir
    • Menjar
  • AGENDA
  • CONTACTAR
    • CONTACTAR
    • Altres Punts d’informació Turística
  • >> CATALÀ
  • >> ESPAÑOL
  • >> ENGLISH
  • >> FRANÇAIS

Descobreix i tasta les plantes silvestres comestibles!

Coneixeràs i tastaràs plantes que de ben segur no havies provat mai, i que ni tan sols t’imaginaves que eren comestibles.
I no només això, t’assegurem que tindràs ganes de repetir.

 

Durant la primera part de l’activitat, passejarem pels paisatges que envolten el bonic poble de Jorba tot descobrint antics horts, rierols i murs de pedra seca, on hi creixen una infinitat de plantes silvestres i varietats tradicionals. Aquesta passejada guiada us permetrà descobrir-les, i comprovar com en són d’abundants, diverses i també bones.
Però com que moltes vegades només ens creiem allò que comprovem per nosaltres mateixos, combinarem la passejada amb un tast de productes elaborats amb les plantes silvestres observades durant el recorregut.

En aquest tast constatareu com tradició i avantguarda poden anar de la mà, degustant receptes elaborades mitjançant mètodes tradicionals i d’altres de reinventades i adaptades a les noves tendències gastronòmiques. Gràcies als coneixements tradicionals transmesos de generació en generació, però també a la innovació, comprovareu en primera persona com podem incorporar a la dieta un gran nombre d’espècies silvestres i varietats tradicionals en desús, amb resultats espectaculars.
Concretament, el tast constarà de 4 tapes, 2 postres i 2 begudes, i en tot moment anirà acompanyat de les explicacions sobre les espècies emprades, les seves propietats organolèptiques,  nutricionals, i les possibilitats de maridatge que ofereixen, per tal que vosaltres també sigueu capaços de cuinar-les a casa.
En aquest sentit, en acabar el tast us donarem una llista amb la composició i procés d’elaboració de totes les mostres que haureu degustat.
L’activitat estarà sempre guiada per un etnobotànic expert en la matèria, que us transmetrà amb rigor, i sempre de forma amena i divertida, els diversos usos de les espècies que trobarem al llarg del recorregut i les seves possibilitats gastronòmiques, entre molts d’altres aspectes.

 

FITXA TÈCNICA

· Durada aproximada: 1 hora sortida + 1 hora tast
· Preu: 18 € per persona (8-12 persones) Consultar preu per a grups grans o per a grups menors a 8 persones.
· Dies i horaris: a concretar segons disponibilitat.
· Idioma: català, castellà o anglès, francés, alemany i holandès.
· Edats recomanades: totes les edats
*Us facilitarem una llista dels al·lèrgens que incorpora cada mostra, però recomanem avisar prèviament de qualsevol tipus d’al·lèrgia o intolerància alimentària



https://eixarcolant.cat/ [hupso]
Anoia Art botifarra Cabrera d'Anoia Calaf Camí Ral Carrera Castells cementiri cigronet Cultura Deporte Esquiador Festa figues Fira formatge GASTRONOMIA Gorg Història HostaletsdePierola Igualada La Llacuna Mala Dona Medieval mel mercat miocè ORPÍ paleontologia paleoturisme Piera pollastre préssec recepta restaurant rural Salts d'Aigua Teatre Vallbona d'Anoia Veciana vi vinyala visitaguiada Òdena

Què més podem visitar?

Descobreix el Parc Agrari de la Conca d’Òdena 06/11/2021 fins 07/11/2021
El Camí de Sant Jaume al seu pas per l’Anoia
Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya
Rutes “Els Camins del Paper” de Capellades
El Castell de Castellolí
Mapa de l’Anoia
Cal Vilaseca, fruits del camp de km0 i sense intermediaris
Els trams del Camí Ignasià a l’Anoia
Zoom Festival 23/11/2021 fins 28/11/2021
17 empreses i punts turístics de l’Anoia i el Consell Comarcal obtenen la distinció de turisme sostenible BIOSPHERE
TOP ANOIA
TOP ANOIA
ANOIA, TERRA DE CASTELLS
ANOIA, TERRA DE CASTELLS
SITUACIÓ DE L'ESDEVENIMENT
I RODALIES