Mas Bonans
a Mònica i en Quim som els vitivinicultors de Bonans SCP.
La Mònica és enòloga, tècnica en producció ecològica i ambientòloga.
En Quim és enginyer tècnic industrial i té experiència en la indústria alimentària. Darrerament s’ha format en vitivinicultura ecològica .
Menem una vinya de 4 ha situada a la finca Mas Bonans (Piera) en producció ecològica. Ens vam adonar que la manera de tirar endavant amb la viticultura i amb la finca era donar un valor afegit al nostre producte, el raïm. Per això vam començar-nos a formar en enologia.
L’any 2010 vam donar d’alta la vinya al Consell Català de la Producció Ecològica amb la intenció de poder elaborar i comercialitzar vi ecològic.
La vinya de 4ha que cultivem està plantada de les varietats Parellada i Ull de Llebre. Es tracta d’un vinya de més de 30 anys formada en vas. La zona s’anomena Pla de la Fonolleda, probablement per l’abundància del fonoll. A més, comprem raïm a viticultors ecològics amics que produeixen un raïm d’elevada qualitat.
Carretera B224 km 6,5
08784 Igualada, Anoia