Montbruc, oli d’oliva verge extra
Oli Montbruc
Oli d’oliva verge extra, producte de la nostra terra, senya d’identitat de la dieta mediterrània. De categoria superior obtingut directament d’olives i només mitjançant procediments mecànics.
únic i especial
Obtingut amb la Vera del Montserratí, una varietat de Vera diferent de la Vera de les comarques vallesanes. La Vera del Montserratí és una varietat tradicional que només es troba al Baix Llobregat i a l’Anoia. D’El Bruc, l’Anoia, és d’on surten les olives amb les que produïm el nostre oli.
de collita pròpia
Cuidem tot el procés per obtenir un resultat excel•lent: Les olives es cullen en el moment òptim de maduració natural del fruit, evitant el contacte amb el terra. Aquestes es molturen el mateix dia de la recol·lecció, mitjançant extracció en fred.
El resultat d’aquest procés és un producte d’altíssim valor nutricional i dietètic, així com d’un gust exquisit.
Plaer
L’Oli Montbruc és un gust per als nostres sentits: descobriu un sabor i aromes únics.
“Oli Verge extra de fruitat intens. En boca és contundent, amb un amarg, picant i astringent ben marcats, tot i que manté suficient nivell de dolçor per compensar. Aromes secundàries de tipus verd suau, amb predomini de notes de fonoll i fruits secs que contrasten una mica amb la potència de boca. El conjunt resulta equilibrat en intensitat aromàtica i suavitat dels matisos.”
Salut
L’Oli Montbruc conserva totes les propietats nutricionals i organolèptiques de les olives.
És ben sabut que la dieta mediterrània és el patró d’alimentació més saludable i eficaç en la prevenció de certes malalties cròniques com són les malalties cardiovasculars o les malalties degeneratives, i que l’oli n’és un dels aliments estrella, atès que està compost majoritàriament per àcids grassos monoinsaturats, com l’àcid gras oleic. La nostra varietat de Vera és una de les varietats amb un contingut d’àcid gras oleic més alt (73’30%).
Tanmateix, l’oli d’oliva és un dels aliments imprescindibles en una dieta sana i equilibrada, gràcies al seu alt contingut en Vitamina E i en antioxidants, que són els polifenols. El contingut de polifenols depèn de la varietat. Cal dir que la varietat Vera del Montserratí és una de les varietats d’oliva que més polifenols totals té (507 mg/kg), molt per sobre, per exemple del conegut oli arbequí (228 mg/kg).
L’alt contingut de polifenols de l’Oli Montbruc el protegeixen naturalment de l’oxidació, fent que sigui un oli de molt alta estabilitat i, per tant, un oli amb una llarga vida útil.
Masia Can Rovira
08294 El Bruc, Anoia
http://olimontbruc.com/ca/index.php