* Fitxes Anoia *

Marmeles, ametlles amb tradició i innovació

Marmeles és l’aventura empresarial que tres joves impulsen des de fa un any des d’una masia de Sant Martí de Tous. El producte, l’ametlla marcona o mediterrània torrada a partir d’una recepta tradicional que han mantingut després de la jubilació dels seus creadors, que les elaboraven a Santa Coloma de Queralt.

La Lenta, passió per la cervesa

La Lenta són una empresa igualadina que elabora cerveses seguint el mètode tradicional, sense additius ni conservants, sense filtrar ni pasteuritzar.

Pep Mestre Agricultura Ecològica: cereals i llegums bons per a la salut i per a l’entorn

Pep Mestre Agricultura Ecològica és una empresa familiar que es proposa preservar varietats antigues i donar a conèixer al màxim els beneficis de l’agricultura ecològica. El seu objectiu és preservar el medi ambient, per aquest motiu no utilitzen productes de síntesis, com adobs químics i herbicides. D’aquesta manera, els aliments conserven tot els nutrients i son més saludables per les persones.

Mas dels Clavers: Vins amb segles d’experiència al darrere

Les vinyes de Mas del Clavers ocupen unes 23 hectàrees distribuïdes en dues finques, la de Can Gallego i Can Codony, a uns 350 metres d’altitud al terme municipal de Cabrera d’Anoia. L’activitat vinícola del mas data del segle XV i fins i tot alguns cellers antics s’han reconstruït i encara s’utilitzen a l’actualitat.

Forn de Jorba, un pa com els d’abans

La tradició i l’artesania en l’elaboració del pa es fa més fàcil amb un forn que acumula prop d’un segle d’experiència. El Forn de Jorba, a l’Avinguda Canaletes del municipi, continua elaborant els seus productes al mateix forn que quan va obrir la botiga, l’any 1930, a la que llavors era la carretera entre Barcelona i Madrid.