La Lenta són una empresa igualadina que elabora cerveses seguint el mètode tradicional, sense additius ni conservants, sense filtrar ni pasteuritzar.
* Fitxes Anoia *
El préssec, una dolça especialitat del sud de l’Anoia
El préssec de la Fortesa ha anat guanyant en reconeixement al llarg dels darrers anys, i bon exemple és el mercat de la fruita dolça que acull Piera els diumenges d’estiu.
Pep Mestre Agricultura Ecològica: cereals i llegums bons per a la salut i per a l’entorn
Pep Mestre Agricultura Ecològica és una empresa familiar que es proposa preservar varietats antigues i donar a conèixer al màxim els beneficis de l’agricultura ecològica. El seu objectiu és preservar el medi ambient, per aquest motiu no utilitzen productes de síntesis, com adobs químics i herbicides. D’aquesta manera, els aliments conserven tot els nutrients i son més saludables per les persones.
Conill rostit amb cargols de vinya
Conill rostit amb cargols de vinya. Recepta del Restaurant Samuntà d’Òdena.
Cal Serrats, carn de xai criat en plena natura
Cal Serrats és una empresa familiar ubicada a la masia del mateix nom a Argençola. Conreen les seves pròpies terres i fan pasturar les seves ovelles per camps i boscos de l’entorn.
Mas dels Clavers: Vins amb segles d’experiència al darrere
Les vinyes de Mas del Clavers ocupen unes 23 hectàrees distribuïdes en dues finques, la de Can Gallego i Can Codony, a uns 350 metres d’altitud al terme municipal de Cabrera d’Anoia. L’activitat vinícola del mas data del segle XV i fins i tot alguns cellers antics s’han reconstruït i encara s’utilitzen a l’actualitat.
Cal Vilaseca, fruits del camp de km0 i sense intermediaris
L’activitat agrària a la finca de Cal Vilaseca, de La Torre de Claramunt, és l’origen d’una empresa que pretén portar els productes del camp a la taula amb la major qualitat i el menor temps possible.
Cigronets de l’Anoia saltats amb bolets al perfum de botifarra negra de la Llacuna
Cigronets de l’Anoia saltats amb bolets al perfum de botifarra negra de la Llacuna. Recepta del Restaurant Xarop’s de Jorba.
Forn de Jorba, un pa com els d’abans
La tradició i l’artesania en l’elaboració del pa es fa més fàcil amb un forn que acumula prop d’un segle d’experiència. El Forn de Jorba, a l’Avinguda Canaletes del municipi, continua elaborant els seus productes al mateix forn que quan va obrir la botiga, l’any 1930, a la que llavors era la carretera entre Barcelona i Madrid.
Làctics La Tossa, fets amb dedicació i cura
Sota la imatge d’una de les icones més conegudes de la comarca de l’Anoia, Productes Làctics La Tossa porta més de 30 anys elaborant formatges i altres productes amb la llet com a cuidada matèria primera.