Cal Serrats, xai ecològic

Cal Serrats, carn de xai criat en plena natura

Cal Serrats és una empresa familiar ubicada a la masia del mateix nom a Argençola. Conreen les seves pròpies terres i fan pasturar les seves ovelles per camps i boscos de l’entorn. Una alimentació saludable amb la que criar els seus xais dels que després en venen la carn.

Josep Maria Taixé i Gemma Clarena estan al capdavant de Cal Serrats, una aventura que va començar el 1993 de la mà de l’avi Pere, que va comprar al Montseny una quarantena d’ovelles i va construir un corral. Les terres de la família havien passat del conreu dels ametllers al correu de cereals i farratges. Les feien pasturar i els recol·lectaven menjar per a l’hivern.

Amb la mateixa cura per l’entorn, Gemma Clarena explica que sempre han aplicat criteris d’agricultura ecològica, un esforç que compta des de fa una dècada amb la certificació del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE). A la pràctica, com diu Clarena, “ho fem de la millor manera que pensem que pot ajudar a conservar la terra i que els animals vagin creixent al seu ritme”. Aquell petit ramat de l’avi Pere són avui prop de 500 ovelles, que cuiden mantenir ben alimentades, amb pastures, al bosc o en camps en guaret perquè puguin criar.

En aquesta explotació d’Argençola conviuen dues races d’ovella, l’autòctona de la Catalunya Central, anomenada Ripollesa, i la francesa Lacaune. Clarena explica des de la seva finca que “totes dues s’adapten bé al tipus de terreny que tenim aquí, que no és pla ni molt productiu”. I tot que el tipus i pèl de les ovelles pot fer evident la diferències entre les dues races, l’alimentació i la vida que porten a Cal Serrats fa “que no puguem notar la diferència en la carn, que és de molt bona qualitat”.

La carn de xai de Cal Serrats es pot trobar als restaurants de la zona i en algunes botigues d’Igualada i la comarca, però també es pot anar a buscar a la mateixa masia. Gemma Clarena afegeix que “fem distribució de proximitat perquè a més som una empresa molt petita i ens agrada conèixer i tenir tracte amb qui gasta la carn” i més enllà dels punts on distribueixen la carn de xai deixa clar que també es pot anar a la mateixa masia a comprar-la.

CONTACT

Masia Cal Serrats

08717 Argençola, Anoia

T.659 842 745

info@calserrats.com

http://www.calserrats.com/

CATEGORIA:
Productes càrnis
PARAULES CLAU:
xai ecològic. anoia. argençola. el matí del pastor. .
XARXES SOCIALS:
https://www.facebook.com/CARN-DE-XAI-ECOL%C3%92GICA-ON-LINE-CAL-SERRATS-ARGEN%C3%87OLA-183550524366/
BOTIGA EN LÍNIA:
http://www.calserrats.com/comanda.php
VIDEO:
https://www.youtube.com/watch?v=jlnzCZAkdqs&index=4&list=PLyioJCnyHNhjLZs791Ay3Lpten3wSLNUP

list=PLyioJCnyHNhjLZs791Ay3Lpten3wSLNUP
Segells:
activitat_turistica:

El matí del pastor

Feu una visita i conegueu el dia a dia del pastor d’un ramat d’ovelles i com criem els xais que produïm.
La visita acostuma a durar un matí (de les vuit, quarts de nou a migdia), per això, el matí de pastor.

Us ensenyarem el nostre ramat, quins animals criem, què mengen, com son i com es comporten. Agafareu els més petits i veureu les diferències que hi ha entre ells. Us ensenyarem a munyir les cabres.

Els donarem menjar, els triarem i sortirem a pasturar als camps.

Podreu veure com treballa el gos d’atura.

És una activitat lligada a l’aire lliure. Així que estem lligats a les condicions meteorològiques. Si plou o neva, les ovelles no surten a pasturar i els donem menjar al corral.

Si sou matiners, veniu a l’estiu, que ens hi posem d’hora per evitar la calor.

Si voleu descansar fins més tard, veniu a la tardor o la primavera, que al mati hi ha humitat i el ramat surt a pasturar més tard.

A l’hivern també podeu visitar-nos. Però ben abrigats, que estem a 700m d’alçada i acostuma a fer fred. Si glaça el ramat no pot sortir a pasturar fins a migdia.

Cal Serrats, xai ecològic
Masia Cal Serrats
08717 · Argencola
659 842 745

<< Tornar al llistat