Els agents turístics s’han organitzat per a dissenyar un total de 28 packs turístics que s’ofereixen en un catàleg per atreure la visita de turistes a la comarca.
* Fitxes Anoia *
Castellfollit de Riubregós s’afegeix a la llista de “Nuclis amb encant” de l’Anoia
“Nuclis amb encant”, és el nom de les publicacions que edita Anoia Turisme per posar en valor els nuclis antics dels diferents municipis de l’Anoia i promocionar aquestes viles que combinen patrimoni, natura, gastronomia, cultura… .
Humor Amarillo a Castellolí
Humor Amarillo és una activitat lúdic-esportiva on, de manera divertida i esbojarrada, s’han d’aconseguir amb èxit les metes de cada prova que prèviament haurà definit el monitor.
Fira històrica “Vèncer o Morir”de Prats de Rei
Fira històrica “Vèncer o Morir” i mostra gastronòmica “El Gust d’una terra: el cigronet de l’Alta Anoia” a Prats de Rei
S’edita una guia sobre els “Top turístics de l’Alta Anoia”
El Consell Comarcal de l’Anoia amb el suport de la Diputació de Barcelona ha editat la guia “Tops turístics de l’Alta Anoia”
L’Hortet del Bruc, collita ecològica a la porta de casa
Fruita i verdura ecològica cultivada sense presses ni químics, només des de l’amor i la passió per la terra i la salut. Així són els productes que es poden trobar a L’Hortet del Bruc, 100% naturals, directe del camp, sense que hagin de viatjar des de l’altra punta del món i a la porta de casa.
Molí d’oli Can Gibert, més de cent anys de tradició i qualitat
La tradició familiar de Molí d’oli Can Gibert, a Sant Genís, Jorba, va començar fa més de cent anys, amb un objectiu: produir oli de qualitat. “El primer molí data d’abans del 1800”, explica Josep Torra, els avis del qual ja feien oli per donar valor afegit als productes del camp, en aquest cas a l’oliva. “Antigament algunes cases tenien molins, i els pagesos dels voltants hi portaven les olives per moldre-les”.
Pastisseria Pla, tradició i artesania des de 1888
La pastisseria de Cal Pla la va fundar Manuel Pla i Torrents l’any 1888 i el negoci ha anat passant de generació en generació fins a dia d’avui. L’any 1994, la Generalitat de Catalunya va atorgar a Hermini Pla el premi de “Mestre Artesà”, en reconeixement a la continuïtat en la tasca artesana dins d’un ofici.
De la Maria: Fruites i verdures ecològiques i a domicili
Maria Rovira Duran és un projecte que va néixer fa 23 anys, amb l’únic objectiu de produir fruita i verdura de qualitat. També “per a fer realitat el que sempre havia volgut ser, pagesa”, explica la pròpia Maria. Es tracta d’una explotació familiar, i el pes de l’empresa el porta ella, amb el suport del seu marit, el seu fill i la seva família.
La formatgeria Ancosa, empresaris de poble
La Tina Bunyol és una emprenedora d’aquells que no porten corbata, tot el contrari, representa una nova filosofia empresarial que prioritza la qualitat del producte i l’estil de vida dels treballadors. Per començar, compagina la seva feina amb el seu projecte d’emprenedoria, i va deixar la vida a la ciutat i se’n van anar al camp, a La Llacuna. Tot per una aventura empresarial i un nou projecte de vida: Formatgeria Ancosa, especialitzada en l’elaboració artesanal de formatges de proximitat.