* Fitxes Anoia *

L’Hortet del Bruc, collita ecològica a la porta de casa

Fruita i verdura ecològica cultivada sense presses ni químics, només des de l’amor i la passió per la terra i la salut. Així són els productes que es poden trobar a L’Hortet del Bruc, 100% naturals, directe del camp, sense que hagin de viatjar des de l’altra punta del món i a la porta de casa.

Molí d’oli Can Gibert, més de cent anys de tradició i qualitat

La tradició familiar de Molí d’oli Can Gibert, a Sant Genís, Jorba, va començar fa més de cent anys, amb un objectiu: produir oli de qualitat. “El primer molí data d’abans del 1800”, explica Josep Torra, els avis del qual ja feien oli per donar valor afegit als productes del camp, en aquest cas a l’oliva. “Antigament algunes cases tenien molins, i els pagesos dels voltants hi portaven les olives per moldre-les”.

Pastisseria Pla, tradició i artesania des de 1888

La pastisseria de Cal Pla la va fundar Manuel Pla i Torrents l’any 1888 i el negoci ha anat passant de generació en generació fins a dia d’avui. L’any 1994, la Generalitat de Catalunya va atorgar a Hermini Pla el premi de “Mestre Artesà”, en reconeixement a la continuïtat en la tasca artesana dins d’un ofici.

De la Maria: Fruites i verdures ecològiques i a domicili

Maria Rovira Duran és un projecte que va néixer fa 23 anys, amb l’únic objectiu de produir fruita i verdura de qualitat. També “per a fer realitat el que sempre havia volgut ser, pagesa”, explica la pròpia Maria. Es tracta d’una explotació familiar, i el pes de l’empresa el porta ella, amb el suport del seu marit, el seu fill i la seva família.

La formatgeria Ancosa, empresaris de poble

La Tina Bunyol és una emprenedora d’aquells que no porten corbata, tot el contrari, representa una nova filosofia empresarial que prioritza la qualitat del producte i l’estil de vida dels treballadors. Per començar, compagina la seva feina amb el seu projecte d’emprenedoria, i va deixar la vida a la ciutat i se’n van anar al camp, a La Llacuna. Tot per una aventura empresarial i un nou projecte de vida: Formatgeria Ancosa, especialitzada en l’elaboració artesanal de formatges de proximitat.

Can Mabres, carn de criança natural directe del camp a la porta de casa

Can Mabres és una explotació agropecuària familiar destinada bàsicament a l’engreix de vedells (des dels 5 mesos), elaboració i distribució del producte, sense passar per cap distribuïdora, ni centres logístics, sempre a les mateixes mans fins que arriba a casa del client. Pràcticament, tot el cercle de producció en un paratge natural de Castellolí.

Cal Codina de Tous, botiguers des de fa més de cent anys

Els germans Josep i Emma Codina són la quarta generació de l’empresa Cal Codina de Tous. Tenen un obrador de cansaladeria i el supermercat, que és franquícia de Caprabo. El seu objectiu principal com a empresa és “oferir un bon servei als nostres clients”.

Cal Pepe: Innovació sense oblidar la tradició

La Cristina i en Josep Grados són la segona generació que regenta Cal Pepe, al nucli urbà de Santa Margarida de Montbui. El seu pare va obrir la cansaladeria el 1973 a la cèntrica Carretera de Valls i ara són ells els que combinen la tradició que han vist sempre al negoci familiar amb la innovació que demanen els nous temps.

Marmeles, ametlles amb tradició i innovació

Marmeles és l’aventura empresarial que tres joves impulsen des de fa un any des d’una masia de Sant Martí de Tous. El producte, l’ametlla marcona o mediterrània torrada a partir d’una recepta tradicional que han mantingut després de la jubilació dels seus creadors, que les elaboraven a Santa Coloma de Queralt.