Rissoto amb formatge de Làctics La Tossa
Ingredients
500 gr. d’arròs (arborio, carneroli o bomba)
250 gr. de bolets frescos.
250 gr. de formatge d’ovella envellit de llet crua de Làctics La Tossa
100 gr. de cansalada viada curada.
3 cebes tendres.
1’5 l. caldo de pollastre i verdures.
pols de bolets secs (Ceps)
un got de vi blanc sec.
mantega. Oli d’oliva.
sal, pebres.
ruca.
Preparació
- En una cassola amb un bon raig d’oli d’oliva hi saltejarem la cansalada a daus, sense la cotna i quan sigui daurada la retirarem i reservarem.
- En el mateix oli hi saltejarem els bolets a trossos no massa petits i un cop marcats els reservarem.
- Afegirem una mica d’oli a la cassola i hi sofregirem la ceba picada fina. Quan sigui daurada la ruixarem amb el vi blanc, deixarem, evaporar l’alcohol i confitarem una mica.
- Incorporarem els bolets i la cansalada i amanirem amb la pols de bolets al gust (més o menys quantitat depenent de la intensitat dels bolets frescos que hàgim fet servir) Integrarem bé el conjunt un parell de minuts.
- Abocarem l’arròs i el rossejarem un moment abans d’incorporar el caldo. Ho farem a cullers, deixant que l’arròs se’l begui i remenant de tant en tant. Anirem repetint l’operació fins que l’arròs sigui gairebé cuit.
- Al final afegirem una mica de mantega al gust i el formatge. Rectificarem de sal i pebre. Remenarem amb cura i deixarem reposar un parell de minuts abans de servir.
- Per últim amanirem amb la ruca picada fina d’oli.
Anoia Art botifarra Cabrera d'Anoia Calaf Camí Ral Carrera Castells cementiri cigronet Cultura Deporte Esquiador Festa figues Fira formatge fotografia GASTRONOMIA Gorg Història HostaletsdePierola Igualada LaTossa llavors Mala Dona Medieval mercat miocè mirador Montbui ORPÍ paleontologia paleoturisme Piera préssec recepta restaurant Salts d'Aigua SantaMargaridadeMontbui Teatre Vallbona d'Anoia Veciana vinyala visitaguiada