Amanida d’estiu

Amanida d’estiu

Amanida d’estiu. Recepta del Somiatruites espai gastronòmic d’Igualada.

Mercat de les espècies d’Argençola

Mercat de les espècies d’Argençola

Aquest és un mercat envoltat d’aromes on volem difondre les especies i que s’hi puguin adquirir productes relacionats amb les espècies, en el seu sentit més ampli (herbes aromàtiques i medicinals i condiments).

Mercat Figueter

Mercat Figueter

Tradicional fira-mercat de Capellades que té els seus inicis segles enrere, temps en què era una diada de compravenda de diferents productes com els fruits secs, la pesca salada, el bestiar, etc. D’entre tots, destacaven sobretot les populars figues que s’havien assecat i ensucrat prèviament a cada casa.

Mercat de la Fruita Dolça

Mercat de la Fruita Dolça

A partir del mes de Juny, es celebra a Piera el Mercat de la Fruita Dolça, principalment amb préssecs de qualitat i producte autòcton cultivat a les vinyes dels pagesos pierencs. Els pagesos elaboradors d’aquest producte, amb denominació d’origen Penedès, el venen directament i acabat de collir de les seves terres, i el Mercat és el millor aparador per donar-se a conèixer.

Vine a tastar el Préssec de la Fortesa.

Fira de la Vinyala

Fira de la Vinyala

Òdena celebra la fira de la vinyala, una varietat de cargol molt apreciada culinàriament. Aquesta varietat de cargol, també anomenat de vinya, forma part de l’entorn natural del nostre territori. L’objectiu és promocionar una fira amb la denominació d’un producte típic del municipi, acompanyat d’una oferta de productes artesanals.

Festa de la Caldera

Festa de la Caldera

Per Carnestoltes un dels costums més arrelats són els grans àpats col·lectius, oferts en alguns llocs als pobres, i en d’altres que pren part tota la població, que és possiblement el seu origen correcte.
El repartiment de la caldera , una mena d’escudella, és una tradició que es conserva a la població de Montmaneu.

Les vinyes de l’Anoia

Les vinyes de l’Anoia

A la comarca de l’Anoia, la vinya és el tercer conreu en importància, després del blat i l’ordi. Actualment hi ha prop d’una vintena de cellers, la gran majoria situats en municipis de l’Anoia Sud, concretament a les poblacions de: Vallbona d’Anoia, Piera, Masquefa, i Hostalets de Pierola. Altres zones de tradició vinícola les trobem als municipis de La Llacuna, Òdena i el Bruc.

Petit comerç Anoia

Petit comerç Anoia

El catàleg “Petit Comerç Anoia” vol potenciar els establiments dels municipis petits de la comarca i, concretament, aquells que han apostat pels productes de proximitat, pels elaborats o transformats per petits i mitjans empresaris que han fet de la seva passió per la feina ben feta un emblema de la qualitat dels productes alimentaris de l’Anoia.

El projecte

El projecte

El Consell Comarcal de l’Anoia és un membre de la Xarxa de Productes de la Terra, agrupació voluntària d’ens locals d’àmbit comarcal impulsada i coordinada per la Diputació de Barcelona, que té per finalitat enfortir el teixit empresarial de productes alimentaris locals i de qualitat de la terra i el mar de la província de Barcelona.