Pastís de Llimona
Ingredients
- 1½ tassa d’avellanes de Fruits Secs Torra
- 3 o 4 cullerades de xarop d’atzavara o mel
Ingredients per al farciment
- 2 tasses d’anacards remullats durant 2 hores
- ½ tassa de xarop d’atzavara o mel
- ½ tassa (90 g) d’oli de coco
- ½ tassa de suc de llimona amb polpa
- 3 culleradetes de ratlladura de pell de llimona
- 1 polsim de sal
- ¼ de beina de vainilla (opcional)
Preparació
- Moldre les avellanes i posar-les en un bol amb el xarop. Barrejar-ho fins a obtenir una massa, afegint-hi, si cal, d’1 a 3 culleradetes d’aigua fins que es torni una mica enganxosa.
- Posar la massa en un recipient per a pastissos desmuntable i prémer fortament per aconseguir una base molt fina, sense vora.
- Desfer l’oli de coco amb la vainilla al bany maria.
- Posar la resta d’ingredients en un recipient i triturar-los amb la batedora fins a obtenir una consistència homogènia. Afegir l’oli de coco i tornar-ho a triturar
- Repartir el farciment sobre la base del pastís abans que solidifiqui. Posar-lo a la nevera perquè qualli durant 2 hores o al congelador si disposem de poc temps abans de menjar‑lo.
- Decorar-lo amb maduixes i ratlladura de taronja o com més agradi i servir-lo.
Important: si no es manté en fred, el pastís es desfarà.
Anoia Art botifarra Cabrera d'Anoia Calaf Camí Ral Carrera Castells cementiri cigronet Cultura Deporte Esquiador Festa figues Fira formatge fotografia GASTRONOMIA Gorg Història HostaletsdePierola Igualada LaTossa llavors Mala Dona Medieval mercat miocè mirador Montbui ORPÍ paleontologia paleoturisme Piera préssec recepta restaurant Salts d'Aigua SantaMargaridadeMontbui Teatre Vallbona d'Anoia Veciana vinyala visitaguiada