Làctics La Tossa, fets amb dedicació i cura
Làctics La Tossa, bona llet en bones mans
Sota la imatge d’una de les icones més conegudes de la comarca de l’Anoia, Productes Làctics La Tossa porta més de 30 anys elaborant formatges i altres productes amb la llet com a cuidada matèria primera.
Formatge fresc, formatge madurat, iogurts artesans, mató o pastís de formatges són alguns dels productes que elaboren de forma artesanal la Blanca i el Sergi.
Segons explica Blanca, la llet de vaca l’adrecen especialment al formatge fresc i al mató, mentre amb la llet de cabra elaboren formatges madurats i iogurts. Finalment, la llet d’ovella la utilitzen per fer formatges de diferent grau de maduració. Precisament, des de Làctics La Tossa volen explorar nous camins en el terreny del formatge madurat, on reben bones crítiques dels clients: “la gent ens diu que és espectacular”, assegura Blanca.
El producte estrella de Làctics La Tossa “sempre ha estat el mató”, segons Sergi, tot i que explica que darrerament els formatges de cabra cada cop tenen més acceptació.
“La bona llet, higiene i bones mans” són la clau per un gran formatge, segons la Blanca. I d’on surt la llet? Doncs reconeix que els ha costat aconseguir matèries primeres exquisides de proveïdors que tinguin cura dels animals i que, a més, els puguin subministrar llet durant tot l’any.
I ho han aconseguit. Per exemple, la llet d’ovella els la subministren des d’una granja de la Vall Fosca, mentre la llet de cabra els hi arriba des d’una granja entre Cardona i Súria i des d’una altra de Mediona.
A més de la seva pròpia botiga, al carrer Dinamarca, 8 del polígon de Les Comes d’Igualada, els Productes Làctics La Tossa es poden trobar als supermercats Supermas, a Agroigualada, a diferents parades del Mercat de la Masuca i a fires i mercats de l’Anoia i comarques properes.
Els pots conèixer millor entrant a la seva web