Mas Buret, una mel de premi
En un paratge de Santa Margarida de Montbui s’ubica Mas Buret, on la quarta generació de la família Oliva regenta una empresa que produeix i comercialitza mel. A la masia, Josep Maria Oliva explica que és el seu pare qui va impulsar l’empresa que porta el nom de la casa familiar.
Mel, pròpoli i cera són les bases del que es fa a Mas Buret, però Oliva recorda que “les nostres abelles ajuden a que hi hagi més producció al camp, als arbres fruiters, als ametllers, a l’horta… i això és gràcies a la feina de la pol·linització”.
Les abelles de Mas Buret fan mel de romaní, mil flors i d’alta muntanya. La mel d’alta muntanya ha estat premiada en dues ocasions al Concurs Reina de les Mels de la Fira de Balaguer, mentre la mel de mil flors va rebre un reconeixement a la Fira de Sant Ponç. A més de la mel, comercialitzen pol·len, la mel en gelea, la gelea sola i una gamma de caramels.
Les milers d’abelles que ho fan possible viuen en uns 200 caixes d’abellar, no només a Montbui. Comencen la producció d’hivern al Penedès o més aprop de la costa, on hi ha temperatures menys fredes. A la primavera es fa a l’Anoia la collita de la mel de romaní, cap al mes d’abril. Després, busquen temperatures més agradables a la Cerdanya.
Els productes de Mas Buret es poden adquirir a través de la seva pàgina web, www.masburet.com, a botigues i supermercats de proximitat d’Igualada i també en alguns establiments de Barcelona regentats per una entitat que insereix persones amb discapacitat intel·lectual, una tasca en la que des de Mas Buret es mostren satisfets de poder-hi contribuir.
www.masburet.com