Montbruc, oli nascut al peu de Montserrat
La família Esteve fa cinc generacions que conrea oliveres al Bruc, al peu de Montserrat. Avui és en Jaume Esteve qui està al capdavant de Montbruc, que produeix oli d’oliva verge extra a partir de la Vera del Montserratí, una varietat tradicional d’olivera que només es troba al Baix Llobregat i a l’Anoia.
Esteve explica que les oliveres centenàries permeten oferir un oli “amb un alt contingut d’àcid gras oleic, super-vitamina E i 500 mg de polifil·les per cada quilo”, un antioxidant natural.
L’oli Montbruc s’elabora amb la filosofia de la proximitat i el quilòmetre 0 cuidant tot el procés per obtenir un resultat excel•lent. Les olives es cullen en el moment òptim de maduració natural del fruit, evitant el contacte amb el terra. Aquestes es porten al molí per moldre el mateix dia de la recol·lecció i es posen a decantar de forma manual. Aquest procés, sense filtrat, explica en Jaume que permet “conservar més les seves propietats i fer un oli verge extra de molt alta qualitat”. Aquest oli elaborat a l’ombra de Montserrat “és un plaer per als nostres sentits, perquè les olives es cullen en el moment òptim de maduració”.
Montbruc forma part d’una agrupació de defensa dels vegetals per tal de mantenir pràctiques respectuoses amb l’entorn.
L’oli que elaboren es pot adquirir a hores convingudes a la mateixa Masia de Can Rovira, al Bruc, tot i que també es pot comprar a través de la pàgina web www.olimontbruc.com i a l’oficina d’atenció al visitant de Can Maçana, també al Bruc.
www.olimontbruc.com/ca/index.php