Ous Marimon, més frescos impossible
A Montmaneu, els Marimon fa dècades que conreen el camp i tenen cura de gallines i bestiar a la seva granja. Durant molts anys, els ous que ponien les seves gallines els comercialitzaven a través de majoristes, però una crisi a principis dels anys 80 cada cop era més difícil donar sortida als ous. Va ser llavors quan la Montse Marfà va proposar a la família provar sort i vendre directament els ous al mercat d’Igualada. Primer ho van fer de forma ambulant i després ja van ubicar-se en una parada al Mercat Municipal la Masuca.
D’això ja en fa més de trenta anys i Ous Marimon s’ha guanyat la fidelitat dels clients del mercat i d’altres botigues i restaurants als que aquests productors anoiencs subministren ous frescos. Tan frescos que, com diu Montse Marfà, des de la posta fins a la venda a la parada tot just dos dies com a màxim: “més fresc, impossible”, reconeix.
Els ous surten de gallines ponedores que arriben a la granja amb unes 15 setmanes de vida i que mengen pinso “certificat i equilibrat” que elaboren en una cooperativa de Santa Coloma de Queralt. El tipus d’alimentació va variant amb l’edat de les gallines.
Montse Marfà defensa les granges com a model de producció agroalimentària, tot i que sovint se senten “criminalitzats”. La responsable d’Ous Marimon reivindica que “nosaltres som els primers als que ens agrada fer les coses ben fetes perquè ens hi va el negoci, ens hi va la vida”.
Els ous es poden adquirir directament a la parada Ous Marimon del Mercat de la Masuca d’Igualada, així com en altres botigues i restaurants als que serveixen.