Truita oberta amb botifarra negra, poma i ceba caramel·litzada
INGREDIENTS per a 4 truites:
4 ous*
1 botifarra negra*
1 ceba*
1 poma
oli d’oliva*
sal i pebre
ELABORACIÓ:
1- Talleu la ceba a la juliana, caramel·litzeu-la en una paella amb oli d’oliva i sal. Reserveu.
2- Talleu la poma a dauets petits, saltegeu-los amb oli d’oliva i un polsim de sal. Reserveu.
3- Bateu un ou per a cada truita que vulgueu fer i aboqueu-lo a una paella petita, fent una capa fina de truita.
4- Passeu aquesta truita a una cassoleta apta pel forn (si és que la paella no ho és), escampeu-hi al damunt la resta d’ingredients: la ceba, la poma i la botifarra negra tallada a dauets. Amaniu amb un raig d’oli, pebre negre i gratineu (forn preescalfat) durant 2 minuts justos.
5- Serviu-la en un aperitiu amb altres “platillos” per compartir.
Els productes marcats amb * són fets a l’Anoia