Benvinguts a Pagès
Veure com i on es produeixen els aliments que ens arriben a taula, saber com treballen els pagesos, descobrir els productes de temporada, visitar hortes, vinyes, oliveres, granges, ramats, productors de mel o de sidra… Aquest és l’esperit de Benvinguts a pagès, un cap de setmana de portes obertes a unes 250 explotacions agràries i ramaderes arreu de Catalunya, amb la complicitat d’uns 180 restaurants i uns 200 allotjaments, que també participen a la campanya i que oferiran el menú Benvinguts a pagès, amb producte de proximitat, i paquets especials d’allotjament de cap de setmana.
Anoia
A l’Anoia s’han adherit els allotjaments Cal Carulla i també l’alberg Cal Roviralta; i com a restaurants, el Restaurant MenjaB Igualada. Com a experiència a l’explotació, pots visitar els apicultors de Mas Buret.
Benvinguts a pagès és una aposta decidida pel producte de proximitat, per posar en valor el món rural, pel turisme d’interior i pel potencial de la gastronomia catalana. Una oportunitat per veure on neix allò que mengem. A moltes comarques, durant el cap de setmana, es programen activitats complementàries de caràcter lúdic i cultural.
Liderat per la Fundació Alícia, amb la col·laboració del Departament d’Empresa i Coneixement, a través de l’Agència Catalana de Turisme, i del departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Benvinguts a pagès s’emmarca dins els actes de la designació de Catalunya com a Regió Europea de la Gastronomia 2016 i de l’Any temàtic promocional dedicat a la gastronomia i l’enoturisme, que tenen com a objectius posicionar el producte agroalimentari local com a exponent singular del territori i com a base d’una cuina que aporta un accent particular a la cultura. L’objectiu és posicionar Catalunya pels seus productes, la seva cuina i com a destinació turística enogastronòmica.
Més infomació a benvingutsapages.cat
https://benvingutsapages.cat/edicio-2024/?region%5B%5D=6