Caves i vins amb experiències al sud de l’Anoia
Des de fa un segle, la família Pagès s’ha dedicat a l’elaboració de vins d’alta qualitat. Cap al 1950, després d’uns anys elaborant vins tranquils, en Joan Pagès Gabarra va iniciar l’elaboració i venda de vins escumosos al Vallès Oriental.
Va ser cap al 1987 quan la següent generació va adquirir un antic molí paperer de Piera per començar a produir cava. Naixia així Pagès Entrena, S.A. com a empresa, un negoci familiar que ja compta amb la tercera generació, en Joan Pagès Entrena, que s’uneix al projecte iniciat pel seu avi per obtenir una empresa dedicada a l’elaboració de Caves d’alta qualitat amb uns objectius molt definits.
L’enòleg Joan Pagès diu a mode de declaració d’intencions que “som un celler petit amb voluntat de continuar sent petits”. Produeixen 70.000 ampolles anuals que venen amb una marcada proximitat perquè, tal com diu Pagès “fugim de tots els canals de distribució” i són ells mateixos els que distribueixen els seus vins i caves “per controlar la qualitat en tot moment”.
Pagès Entrena elabora vuit referències de cava, especialment d’alta gamma com els gran reserva i brut nature. Malgrat néixer per a elaborar caves, el tracte amb els clients els va fer detectar la demanda de vins, motiu pel qual van iniciar -fa més d’una dècada- l’elaboració de dues varietats de vi. Es tracta d’un vi blanc a partir de la varietat xarel·lo que per a Pagès “és la descripció en una ampolla del que és el Penedès i el sud de l’Anoia” i un vi negre “de criança passat per fusta, fàcil de beure i amb una certa complexitat”, segons el productor.
Els productes es poden adquirir a través de la seva pàgina web www.pagesentrena.com o directament al celler, ubicat al nucli pierenc de Sant Jaume Sesoliveres. Però Pagès Entrena va més enllà i proposa diferents activitats d’enoturisme a la seva finca i al seu entorn. Visites al celler i a les vinyes, tastos, esmorzars, dinars i fins i tot activitats com l’hípica permeten estendre l’experiència més enllà de les ampolles que surten d’aquest celler de Piera.
www.pagesentrena.com/ca/