Coca de farina d’espelta amb bolets i botifarra de Calaf
Ingredients:
250 g farina blanca ecològica
250 g farina espelta integral ecològica
10 g sal
200 g aigua
100 g oli
Preparació: mesclem els sòlids fins que quedi una massa homogènia. Afegim aigua i oli i seguim amassant fins que quedin tots els ingredients ben mesclats. Guardem la massa resultant en un bol tapat amb film, a la nevera una mitja hora. Passat aquest temps amassem la bola, l’estirem bé i li
donem la forma de la placa de forn.
Per al farcit: sofregim la ceba primer, hi afegim les bledes (o espinacs….). Un cop sofregit, hi afegim les gírgoles i deixem coure uns minuts fins que la gírgola estigui cuita. Ho retirem del foc i deixem refredar.
En una cassola amb oli hi afegim primer la botifarra crua i després la negra, estirem el farcit per sobre la massa de manera que quedi ben repartit. A continuació cal afegir les botifarres de manera que quedin ben repartides també. Preescalfar el forn a 190º i deixar coure uns 10/12 minuts a 180º. Amanir la coca amb un oli d’all i julivert o bé un oli picant o unes gotes d’oli de tòfona.
Servir amb unes fulles d’enciam i unes rodanxes de tomàquet, si n’és temporada.
www.lafondadelsaumell.cat