Conill rostit amb cargols de vinya
Ingredients per a quatre persones:
1 conill d’un kg tallat a trossos petits
2 cebes mitjanes tallades en quatre trossos
1 cap d’alls
2 tomàquets madurs
Llorer, farigola, menta, un bitxo picant, un manadet de julivert
2 kg de vinyales (cargols de vinya)
1/4 de litre d’oli d’oliva
1 copeta de vi ranci
50 g d’ametlles torrades, una llesca de pa torrat,
sal i oli
Preparació: després de rentar els cargols, els enganyem (en una cassola amb abundant aigua tèbia a foc lent, fins que s’adormin fora de la closca). Escollirem els que estiguin perfectes. Els tornarem a posar a la cassola, secs, amb una mica de sal, a coure fins que quedin secs una altra vegada. Els reservem. En una altra cassola posem oli i, quan estigui calent, afegim el conill salpebrat. Saltegem el conill, baixem el foc al mínim i afegim la ceba, els tomàquets, el llorer, la farigola, el bitxo, la menta i la copeta de vi ranci, tapem i deixem que faci xup-xup. Preparem una picada amb les ametlles, el pa torrat, el julivert, dos trossos de la ceba ja rostida i el fetge del conill ja fregit i dues dents d’all ja rostides. Quan el conill estigui tendre, s’hi afegeixen els cargols, la picada i es rectifica de sal, es deixa coure tot junt 5 minuts més i ja es pot servir.
www.restaurantsamunta.cat