Farcellets de xai amb poma
INGREDIENTS:
Pel farcellet:
1 coll de xai* desossat per cada 2 persones
1 poma
1 grapadet de pinyons
Prunes sense os
100g de foie micuit (opcional)
Per a la patata:
Patates bullides
Oli d’oliva*
Per a la salseta:
1 ceba 1-2 pomes
1 branqueta de romaní
3 grans d’all amb la pela
1 rodanxa de gingebre fresc
1 cullerada de mel
Suc de mitja llimona
1 copeta de conyac
Oli d’oliva*
sal i pebre negre
ELABORACIÓ:
Començarem tallant la poma i la ceba per tenir-les a punt. Saltejarem la poma en una paella amb una mica d’oli i mantega, juntament amb els pinyons.
Mentrestant Preparem la carn pels farcells, l’estirem i la salpebrem a cada costat.
La farcim: hi posarem (deixant marge perquè no sobresurti) unes tires de foie, 2 o 3 tallets de poma cuita, prunes i pinyons.
En una cassola, hi posem oli i quan sigui calent marquem els farcells a foc mig-fort. Quan la carn sigui daurada hi afegim la ceba, els grans d’all, el romaní, el gingebre i el cardamom. Deixem coure tapat amb el foc mig-baix, si cal hi afegim més oli.
Quan veiem que la ceba ja està cuita hi afegim la poma i els pinyons sobrants. Deixem coure uns 5 minuts més aproximadament.
Retirem la carn i la reservem. Afegim a la salsa. Suc de llimona, conyac i mel. Deixem reduir un parell de minuts.
Tornem a posar la carn a la cassola i apaguem el foc. Es pot guardar per l’endemà, només caldrà escalfar-ho.
Per acompanyar: agafarem les patates (que ja les tenim bullides) i les salpebrarem, hi afegirem una mica de mantega o oli d’oliva.
Tallarem la carn a rodanxes gruixudes, la col·locarem sobre una base de patata i arrodonim amb la salseta.
Els productes marcats amb * són fets a l’Anoia