Newsletter
  • Català
  • Español
  • English
  • Français
Anoia Turisme
Menu 
  • què fer?
    • Cultura i patrimoni
      • Descobreix els origens
      • MUSEUS DE L’ANOIA
      • Patrimoni Religiós
      • Visites guiades al patrimoni
      • L’ANOIA INDUSTRIAL
      • EL MODERNISME
    • COMARCA MEDIEVAL
      • Anoia Terra de Castells
      • Tots els Castells de l’Anoia
      • Castells amb visita guiada
      • Castells amb visita exterior lliure
    • ESPORT I NATURA
      • Anoia Sports Premium
      • Parc Motor – el món del motor
      • El cel de l’Anoia: Vol i Globus
    • ANOIA DEL CAMP A LA TAULA
      • Productors de l’Anoia
      • Especies Silvestres de l’Anoia
      • Receptes
      • Tasta l’Anoia
      • Enoturisme
    • EXPERIÈNCIES ÚNIQUES
      • Adrenalina Pura
      • Naturalitat rural
      • Diversió total
      • Vivències experimentals
      • Explora el passat
      • BOTIGUES DE FÀBRICA
    • RACONS DE L’ANOIA
      • RUTES, CAMINS I SENDERS DE L’ANOIA
      • GORGS I SALTANTS D’AIGUA
      • Nuclis amb encant
      • Els Miradors de l’Anoia
      • Places porxades
    • ESDEVENIMENTS
      • CULTURALS
      • FESTES POPULARS
      • FIRES I MERCATS
      • GASTRONÒMICS
      • MUSICALS
      • MODA
    • RECOMANACIONS I PROPOSTES A L’ANOIA
  • Menjar i dormir
    • Dormir
    • Menjar
  • AGENDA
  • CONTACTAR
    • CONTACTAR
    • Altres Punts d’informació Turística
  • >> CATALÀ
  • >> ESPAÑOL
  • >> ENGLISH
  • >> FRANÇAIS

Farcellets de xai amb poma

INGREDIENTS:

Pel farcellet:
1 coll de xai* desossat per cada 2 persones
1 poma
1 grapadet de pinyons
Prunes sense os
100g de foie micuit (opcional)

 

Per a la patata:
Patates bullides
Oli d’oliva*

 

Per a la salseta:
1 ceba 1-2 pomes
1 branqueta de romaní
3 grans d’all amb la pela
1 rodanxa de gingebre fresc
1 cullerada de mel
Suc de mitja llimona
1 copeta de conyac
Oli d’oliva*
sal i pebre negre

 

ELABORACIÓ:

Començarem tallant la poma i la ceba per tenir-les a punt. Saltejarem la poma en una paella amb una mica d’oli i mantega, juntament amb els pinyons.
Mentrestant Preparem la carn pels farcells, l’estirem i la salpebrem a cada costat.
La farcim: hi posarem (deixant marge perquè no sobresurti) unes tires de foie, 2 o 3 tallets de poma cuita, prunes i pinyons.
En una cassola, hi posem oli i quan sigui calent marquem els farcells a foc mig-fort. Quan la carn sigui daurada hi afegim la ceba, els grans d’all, el romaní, el gingebre i el cardamom. Deixem coure tapat amb el foc mig-baix, si cal hi afegim més oli.
Quan veiem que la ceba ja està cuita hi afegim la poma i els pinyons sobrants. Deixem coure uns 5 minuts més aproximadament.
Retirem la carn i la reservem. Afegim a la salsa. Suc de llimona, conyac i mel. Deixem reduir un parell de minuts.
Tornem a posar la carn a la cassola i apaguem el foc. Es pot guardar per l’endemà, només caldrà escalfar-ho.
Per acompanyar: agafarem les patates (que ja les tenim bullides) i les salpebrarem, hi afegirem una mica de mantega o oli d’oliva.
Tallarem la carn a rodanxes gruixudes, la col·locarem sobre una base de patata i arrodonim amb la salseta.

Els productes marcats amb * són fets a l’Anoia



Anoia Art botifarra Cabrera d'Anoia Calaf Camí Ral Carrera Castells cementiri cigronet Cultura Deporte Esquiador Festa figues Fira formatge fotografia GASTRONOMIA Gorg Història HostaletsdePierola Igualada LaTossa llavors Mala Dona Medieval mercat miocè mirador Montbui ORPÍ paleontologia paleoturisme Piera préssec recepta restaurant Salts d'Aigua SantaMargaridadeMontbui Teatre Vallbona d'Anoia Veciana vinyala visitaguiada

Què més podem visitar?

5 fonts de l’Anoia on anar d’excursió a berenar!
Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia
10 llocs amb encant a l’Anoia on anar a fer un pícnic
Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya
5 propostes per descobrir l’Anoia en família
Mapa de l’Anoia
TOP ANOIA
TOP ANOIA
ANOIA, TERRA DE CASTELLS
ANOIA, TERRA DE CASTELLS
SITUACIÓ DE L'ESDEVENIMENT
I RODALIES

© 2025 Anoia Turisme