L’Anoia també és terra de vins: propostes per viure l’enoturisme aquest final d’estiu
Els cellers de la comarca obren portes durant la verema amb tastos, visites i activitats que conviden a descobrir un enoturisme proper, honest i ple de paisatge.
Amb l’arribada del setembre, la verema marca un dels millors moments de l’any per conèixer de prop el món del vi. A l’Anoia, aquest final d’estiu es pot viure amb copa a la mà, entre vinyes, cellers i racons amb història. Sense grans pretensions, però amb molta autenticitat, la comarca s’ha anat fent un lloc com a destinació d’enoturisme: propera, acollidora i amb propostes que val la pena conèixer.
Tot i no tenir una denominació d’origen pròpia, l’Anoia compta amb un bon grapat de projectes vitivinícoles. Enmig de turons, marges de pedra seca i camins de terra, els cellers obren portes i expliquen la seva manera de fer a tothom qui s’hi vulgui acostar. N’hi ha que treballen amb viticultura ecològica o natural; d’altres, amb caves reconeguts o vins de finca. Però tots comparteixen una aposta clara per la qualitat i per apropar la cultura del vi a qui els visita.
Un viatge sensorial per descobrir l’Anoia amb copa a la mà
Des de Masquefa fins a la Llacuna, passant per Vallbona, Òdena, Piera o el Bruc, cada celler té la seva història i el seu encant. Al Celler Pla de Morei, els sopars sota les estrelles s’omplen de música i vi i al Clot de les Soleres es reivindica el valor dels vins naturals i de proximitat.
També hi ha caves familiars com Gabarró, projectes de llarga trajectòria com Caves Bohigas, i espais com Can Feixes, que combinen la producció amb la conservació de l’entorn. Les propostes de Pagès Entrena inclouen tastos i jocs sensorials, mentre que a Raventós Rosell es poden visitar extensos camps de vinya i olivera. També s’hi sumen projectes com Torrens Moliner, que combina vins i caves amb visites a la finca de la Riba, o la Cava Maria Casanovas, que ofereix una experiència entre vinyes ecològiques amb encant paisatgístic. La varietat és àmplia, i cada celler hi aporta el seu accent.
Durant la verema, molts d’ells ofereixen activitats especials: collir raïm, trepitjar-lo a l’antiga, tastar mostos acabats de fer, participar en maridatges o fer una caminada guiada entre vinyes. També s’hi poden trobar esmorzars de pagès, tastos a l’aire lliure o experiències en família.
Una verema per viure-la amb tots els sentits
L’enoturisme a l’Anoia no és només beure vi: és passejar entre vinyes, entendre el treball que hi ha darrere de cada ampolla, gaudir de la calma del paisatge i descobrir una activitat arrelada a la vida rural de la comarca. És una manera de fer turisme més tranquil, que permet desconnectar i apropar-se a l’entorn amb una mirada curiosa.
Aquest setembre i octubre, la verema és una bona excusa per escapar-se un cap de setmana, fer un tast, visitar un celler o simplement deixar-se sorprendre.
Aquest setembre, vine a viure la verema a l’Anoia!
T’animes a brindar amb nosaltres?