Newsletter
  • Català
  • Español
  • English
  • Français
Anoia Turisme
Menu 
  • què fer?
    • Cultura i patrimoni
      • Descobreix els origens
      • MUSEUS DE L’ANOIA
      • Patrimoni Religiós
      • Visites guiades al patrimoni
      • L’ANOIA INDUSTRIAL
      • EL MODERNISME
    • COMARCA MEDIEVAL
      • Anoia Terra de Castells
      • Tots els Castells de l’Anoia
      • Castells amb visita guiada
      • Castells amb visita exterior lliure
    • ESPORT I NATURA
      • Anoia Sports Premium
      • Parc Motor – el món del motor
      • El cel de l’Anoia: Vol i Globus
    • ANOIA DEL CAMP A LA TAULA
      • Productors de l’Anoia
      • Especies Silvestres de l’Anoia
      • Receptes
      • Tasta l’Anoia
      • Enoturisme
    • EXPERIÈNCIES ÚNIQUES
      • Adrenalina Pura
      • Naturalitat rural
      • Diversió total
      • Vivències experimentals
      • Explora el passat
      • BOTIGUES DE FÀBRICA
    • RACONS DE L’ANOIA
      • RUTES, CAMINS I SENDERS DE L’ANOIA
      • GORGS I SALTANTS D’AIGUA
      • Nuclis amb encant
      • Els Miradors de l’Anoia
      • Places porxades
    • ESDEVENIMENTS
      • CULTURALS
      • FESTES POPULARS
      • FIRES I MERCATS
      • GASTRONÒMICS
      • MUSICALS
      • MODA
    • RECOMANACIONS I PROPOSTES A L’ANOIA
  • Menjar i dormir
    • Dormir
    • Menjar
  • AGENDA
  • CONTACTAR
    • CONTACTAR
    • Altres Punts d’informació Turística
  • >> CATALÀ
  • >> ESPAÑOL
  • >> ENGLISH
  • >> FRANÇAIS

Montbruc, oli nascut al peu de Montserrat

La família Esteve fa cinc generacions que conrea oliveres al Bruc, al peu de Montserrat. Avui és en Jaume Esteve qui està al capdavant de Montbruc, que produeix oli d’oliva verge extra a partir de la Vera del Montserratí, una varietat tradicional d’olivera que només es troba al Baix Llobregat i a l’Anoia.

Esteve explica que les oliveres centenàries permeten oferir un oli “amb un alt contingut d’àcid gras oleic, super-vitamina E i 500 mg de polifil·les per cada quilo”, un antioxidant natural.
L’oli Montbruc s’elabora amb la filosofia de la proximitat i el quilòmetre 0 cuidant tot el procés per obtenir un resultat excel•lent. Les olives es cullen en el moment òptim de maduració natural del fruit, evitant el contacte amb el terra. Aquestes es porten al molí per moldre el mateix dia de la recol·lecció i es posen a decantar de forma manual. Aquest procés, sense filtrat, explica en Jaume que permet “conservar més les seves propietats i fer un oli verge extra de molt alta qualitat”. Aquest oli elaborat a l’ombra de Montserrat “és un plaer per als nostres sentits, perquè les olives es cullen en el moment òptim de maduració”.
Montbruc forma part d’una agrupació de defensa dels vegetals per tal de mantenir pràctiques respectuoses amb l’entorn.

L’oli que elaboren es pot adquirir a hores convingudes a la mateixa Masia de Can Rovira, al Bruc, tot i que també es pot comprar a través de la pàgina web www.olimontbruc.com i a l’oficina d’atenció al visitant de Can Maçana, també al Bruc.

 

Data: 30/10/2018


www.olimontbruc.com/ca/index.php
Anoia Art botifarra Cabrera d'Anoia Calaf Camí Ral Carrera Castells cementiri cigronet Cultura Deporte Esquiador Festa figues Fira formatge fotografia GASTRONOMIA Gorg Història HostaletsdePierola Igualada LaTossa llavors Mala Dona Medieval mercat miocè mirador Montbui ORPÍ paleontologia paleoturisme Piera préssec recepta restaurant Salts d'Aigua SantaMargaridadeMontbui Teatre Vallbona d'Anoia Veciana vinyala visitaguiada

Què més podem visitar?

5 fonts de l’Anoia on anar d’excursió a berenar!
Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia
10 llocs amb encant a l’Anoia on anar a fer un pícnic
Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya
5 propostes per descobrir l’Anoia en família
Mapa de l’Anoia
TOP ANOIA
TOP ANOIA
ANOIA, TERRA DE CASTELLS
ANOIA, TERRA DE CASTELLS
SITUACIÓ DE L'ESDEVENIMENT
I RODALIES

Montbruc, oli nascut al peu de Montserrat

www.olimontbruc.com/ca/index.php

© 2025 Anoia Turisme