Newsletter
  • Català
  • Español
  • English
  • Français
Anoia Turisme
Menu 
  • què fer?
    • Cultura i patrimoni
      • Descobreix els origens
      • MUSEUS DE L’ANOIA
      • Patrimoni Religiós
      • Visites guiades al patrimoni
      • L’ANOIA INDUSTRIAL
      • EL MODERNISME
    • COMARCA MEDIEVAL
      • Anoia Terra de Castells
      • Tots els Castells de l’Anoia
      • Castells amb visita guiada
      • Castells amb visita exterior lliure
    • ESPORT I NATURA
      • Anoia Sports Premium
      • Parc Motor – el món del motor
      • El cel de l’Anoia: Vol i Globus
    • ANOIA DEL CAMP A LA TAULA
      • Productors de l’Anoia
      • Especies Silvestres de l’Anoia
      • Receptes
      • Tasta l’Anoia
      • Enoturisme
    • EXPERIÈNCIES ÚNIQUES
      • Adrenalina Pura
      • Naturalitat rural
      • Diversió total
      • Vivències experimentals
      • Explora el passat
      • BOTIGUES DE FÀBRICA
    • RACONS DE L’ANOIA
      • RUTES, CAMINS I SENDERS DE L’ANOIA
      • GORGS I SALTANTS D’AIGUA
      • Nuclis amb encant
      • Els Miradors de l’Anoia
      • Places porxades
    • ESDEVENIMENTS
      • CULTURALS
      • FESTES POPULARS
      • FIRES I MERCATS
      • GASTRONÒMICS
      • MUSICALS
      • MODA
    • RECOMANACIONS I PROPOSTES A L’ANOIA
  • Menjar i dormir
    • Dormir
    • Menjar
  • AGENDA
  • CONTACTAR
    • CONTACTAR
    • Altres Punts d’informació Turística
  • >> CATALÀ
  • >> ESPAÑOL
  • >> ENGLISH
  • >> FRANÇAIS

Pep Mestre Agricultura Ecològica: cereals i llegums bons per a la salut i per a l’entorn

Pep Mestre Agricultura Ecològica és una empresa familiar que es proposa preservar varietats antigues i donar a conèixer al màxim els beneficis de l’agricultura ecològica. El seu objectiu és preservar el medi ambient, per aquest motiu no utilitzen productes de síntesis, com adobs químics i herbicides. D’aquesta manera, els aliments conserven tot els nutrients i son més saludables per les persones.

En formen part en Josep, la Maria i en Max. En Josep venia de família pagesa, tan per part del pare com de la mare. L’any 1980 va començar com agricultor a la finca familiar, al terme d’Argençola. L’any 2000 va fer un curs obligatori d’aplicació de fitosanitaris, i va ser llavors quan es va produir un canvi d’orientació de l’agricultura que s’havia fet fins aleshores. Així va néixer el projecte.

Després d’apostar per aquest canvi d’orientació van rebre diferents cursos d’agricultura ecològica, també i van donar d’alta la finca al CCPAE (Consell Català de Producció Agrària Ecològica).

Cereals antics i un projecte de recuperació de varietats

En agricultura ecològica la terra es treballa fent rotacions de cultius, i això els ha portat a fer diferents tipus de cereals i llegums. “Ens vam decidir per produir cereals antics perquè aporten més qualitat”, expliquen.

Tenen un  projecte de recuperació de varietats que ja no es conreaven. Es tracta de cereals com la xeixa, els III blats, forment, espelta, espelta petita, sègol…Els llegums que conreen són: el cigronet de l’Alta Anoia, la llentia pardina, llentia grossa, el pèsol sec, erb i fenigrec.

Un molí de pedra per a tancar el cercle

Donades les dificultats per a vendre les varietats antigues, i amb la voluntat de poder tancar el cercle i oferir el producte elaborat, van iniciar el projecte del molí de pedra.  “Per a poder vendre les nostres farines sense intermediaris”, destaquen.

Actualment comercialitzen gra de cereals, llegums, mostassa i farines, envasats en formats de 500 grams, 1 kg, 5 kg, i 25 kg. El seu producte és “de proximitat i de qualitat”.

També realitzen visites guiades a la finca i al molí, perquè es conegui la seva manera de treballar i difondre l’ agroecologia. A més, participen en projectes escolars ecològics, ja que “tenim la convicció que els nens són les persones que poden fer un canvi cap a una alimentació més sana, ecològica i respectuosa amb el medi ambient”.

Fer la farina al moment de la comanda

Treballen durant tot l’any. La seva manera de treballar és guardar el gra i anar fent farina segons les comandes que reben, per així oferir el producte amb la màxima qualitat i conservant totes les seves propietats organolèptiques.

 

El producte el venen directament a la finca, i també el reparteixen ells mateixos. Els seus principals clients són particulars, cooperatives de consum, botigues, restaurants, forns i menjadors escolars…“persones conscients amb el medi ambient i amb la seva salut”.

Per a saber-ne més: http://pepmestre.com

Data: 09/06/2016


Anoia Art botifarra Cabrera d'Anoia Calaf Camí Ral Carrera Castells cementiri cigronet Cultura Deporte Esquiador Festa figues Fira formatge fotografia GASTRONOMIA Gorg Història HostaletsdePierola Igualada LaTossa llavors Mala Dona Medieval mercat miocè mirador Montbui ORPÍ paleontologia paleoturisme Piera préssec recepta restaurant Salts d'Aigua SantaMargaridadeMontbui Teatre Vallbona d'Anoia Veciana vinyala visitaguiada

Què més podem visitar?

5 fonts de l’Anoia on anar d’excursió a berenar!
Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia
10 llocs amb encant a l’Anoia on anar a fer un pícnic
Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya
5 propostes per descobrir l’Anoia en família
Mapa de l’Anoia
TOP ANOIA
TOP ANOIA
ANOIA, TERRA DE CASTELLS
ANOIA, TERRA DE CASTELLS
SITUACIÓ DE L'ESDEVENIMENT
I RODALIES

© 2025 Anoia Turisme