Puig de Sant Miquel, el vèrtex de la Serra de Rubió
Passejant per un camí fàcil i còmode del municipi de Rubió, i en arribar als peus de l’ermita de Sant Pere d’Ardesa, trobem el Puig de Sant Miquel, una muntanya de 733 metres de la Serra de Rubió. La ruta és senzilla, sense massa desnivell acumulat, però amb bones vistes durant tot el trajecte fins arribar al cim. Un cop decidim pujar-lo, cal que ens enfilem per un camí més exigent que l’anterior.
Des del cim podem contemplar al sud la plana de l’Anoia, amb vistes a Igualada i la resta de pobles. Al fons també podem veure serres menors com les d’Ancosa, Queralt, Miralles o Tallat.
A l’oest trobem la depressió Central Catalana amb les planes de la Segarra i de l’Urgell, mentre que cap el nord podem veure la serralada de Rubió i els seus molins de vent, la de Pinós, més enrere, tapant les muntanyes dels Pirineus que encara es veuen amb dificultat, i la serralada del Montsec. A l’est, municipis de l’Anoia i pla de Bages, amb muntanyes com el Montseny, Sant Llorenç i Montserrat.
Al cim de Sant Miquel hi trobem un vèrtex geodèsic (referència 275114001), un senyal d’un punt del territori que s’ha mesurat l’emplaçament (latitud, longitud i altitud) amb gran precisió i que forma part d’una xarxa de triangles. Aquesta xarxa forma part del conjunt de vèrtexs geodèsics, que serveixen per donar una alta precisió a la cartografia.