Newsletter
  • Català
  • Español
  • English
  • Français
Anoia Turisme
Menu 
  • què fer?
    • Cultura i patrimoni
      • Descobreix els origens
      • MUSEUS DE L’ANOIA
      • Patrimoni Religiós
      • Visites guiades al patrimoni
      • L’ANOIA INDUSTRIAL
      • EL MODERNISME
    • COMARCA MEDIEVAL
      • Anoia Terra de Castells
      • Tots els Castells de l’Anoia
      • Castells amb visita guiada
      • Castells amb visita exterior lliure
    • ESPORT I NATURA
      • Anoia Sports Premium
      • Parc Motor – el món del motor
      • El cel de l’Anoia: Vol i Globus
    • ANOIA DEL CAMP A LA TAULA
      • Productors de l’Anoia
      • Especies Silvestres de l’Anoia
      • Receptes
      • Tasta l’Anoia
      • Enoturisme
    • EXPERIÈNCIES ÚNIQUES
      • Adrenalina Pura
      • Naturalitat rural
      • Diversió total
      • Vivències experimentals
      • Explora el passat
      • BOTIGUES DE FÀBRICA
    • RACONS DE L’ANOIA
      • RUTES, CAMINS I SENDERS DE L’ANOIA
      • GORGS I SALTANTS D’AIGUA
      • Nuclis amb encant
      • Els Miradors de l’Anoia
      • Places porxades
    • ESDEVENIMENTS
      • CULTURALS
      • FESTES POPULARS
      • FIRES I MERCATS
      • GASTRONÒMICS
      • MUSICALS
      • MODA
    • RECOMANACIONS I PROPOSTES A L’ANOIA
  • Menjar i dormir
    • Dormir
    • Menjar
  • AGENDA
  • CONTACTAR
    • CONTACTAR
    • Altres Punts d’informació Turística
  • >> CATALÀ
  • >> ESPAÑOL
  • >> ENGLISH
  • >> FRANÇAIS

Rissoto amb formatge de Làctics La Tossa

Ingredients 

500 gr. d’arròs (arborio, carneroli o bomba)
250 gr. de bolets frescos.
250 gr. de formatge d’ovella envellit de llet crua de Làctics La Tossa
100 gr. de cansalada viada curada.
3 cebes tendres.
1’5 l. caldo de pollastre i verdures.
pols de bolets secs (Ceps)
un got de vi blanc sec.
mantega. Oli d’oliva.
sal, pebres.
ruca.

 

Preparació

  • En una cassola amb un bon raig d’oli d’oliva hi saltejarem la cansalada a daus, sense la cotna i quan sigui daurada la retirarem i reservarem.
  • En el mateix oli hi saltejarem els bolets a trossos no massa petits i un cop marcats els reservarem.
  • Afegirem una mica d’oli a la cassola i hi sofregirem la ceba picada fina. Quan sigui daurada la ruixarem amb el vi blanc, deixarem, evaporar l’alcohol i confitarem una mica.
  • Incorporarem els bolets i la cansalada i amanirem amb la pols de bolets al gust (més o menys quantitat depenent de la intensitat dels bolets frescos que hàgim fet servir) Integrarem bé el conjunt un parell de minuts.
  • Abocarem l’arròs i el rossejarem un moment abans d’incorporar el caldo. Ho farem a cullers, deixant que l’arròs se’l begui i remenant de tant en tant. Anirem repetint l’operació fins que l’arròs sigui gairebé cuit.
  • Al final afegirem una mica de mantega al gust i el formatge. Rectificarem de sal i pebre.  Remenarem amb cura i deixarem reposar un parell de minuts abans de servir.
  • Per últim amanirem amb la ruca picada fina d’oli.


Anoia Art botifarra Cabrera d'Anoia Calaf Camí Ral Carrera Castells cementiri cigronet Cultura Deporte Esquiador Festa figues Fira formatge fotografia GASTRONOMIA Gorg Història HostaletsdePierola Igualada LaTossa llavors Mala Dona Medieval mercat miocè mirador Montbui ORPÍ paleontologia paleoturisme Piera préssec recepta restaurant Salts d'Aigua SantaMargaridadeMontbui Teatre Vallbona d'Anoia Veciana vinyala visitaguiada

Què més podem visitar?

5 fonts de l’Anoia on anar d’excursió a berenar!
Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia
10 llocs amb encant a l’Anoia on anar a fer un pícnic
Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya
5 propostes per descobrir l’Anoia en família
Mapa de l’Anoia
TOP ANOIA
TOP ANOIA
ANOIA, TERRA DE CASTELLS
ANOIA, TERRA DE CASTELLS
SITUACIÓ DE L'ESDEVENIMENT
I RODALIES

© 2025 Anoia Turisme