Botigues de la Plaça de Calaf

Calaf ha impulsat “Les botigues de la plaça Gran, un tresor recuperat” que converteix els petits comerços de la plaça Gran, ara tancats, en un museu que mostra tal com eren les botigues abans de tancar-les.


Museu de la Muntanya de Montserrat

A les conegudes «golfes de Can Casas» (carrer del Bruc del Mig, 55), edifici modernista construït a finals dels segle XIX, hi ha el Museu de la Muntanya de Montserrat, amb un espai útil de més de quatre-cents metres quadrats i tres seccions ben diferenciades: “L’escalada Montserratina”; “Les Batalles del Bruc” i “La natura relacionada amb Montserrat i el seu entorn”.


Museu del Traginer

El Museu del Traginer – Col·lecció Antoni Ros explica l’evolució del transport tant de mercaderies com de persones emprant energies de sang, i alhora mostra les relacions entre els diferents oficis que feien possible el desenvolupament del fet traginer a casa nostra.


Centre de Restauració i Interpretació Paleontològic – CRIP

Més de 100 anys de recerca paleontològica han permès recuperar més de 80.000 restes fòssils de gran singularitat científica (s’han identificat més de 72 noves espècies). El jaciment paleontològic de Can Mata és un referent d’importància internacional, un dels més importants del Miocè europeu. Cal destacar la rellevància científica dels primats fòssils trobats, com són en “Pau” (Pierolapithecus catalaunicus) i en “Lluc” (Anoiapithecus brevirostris).


Parc Eòlic de Rubió

Vols conèixer com funciona un parc eòlic?
Des de l’associació EOLICCAT s’ofereix en aquest parc eòlic visites dirigides a grups de primària i secundària. Les peticions d’altres col·lectius, famílies i individuals s’ofereixen un dia de cap de setmana al mes.


Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya

El CRARC és una institució creada l’any 1992 que es dedica a la rehabilitació de fauna silvestre −amb la finalitat de retornar-la al seu hàbitat natural− i a la promoció de la recerca científica i de l’educació ambiental. Actualment, aquest és l’únic centre de recuperació de fauna salvatge de l’Estat especialitzat en amfibis i rèptils.


Museu Municipal Josep Castellà Real

L’any 1972 s’inicien excavacions arqueològiques a Prats de Rei i el seu entorn, cosa que va portar al descobriment d’un poblat ibèric, els iltirkes, i a la confirmació de l’existència del municipi romà de Sigarra.
En el Museu Municipal Josep Castellà Real s’exposen tots els materials procedents de les excavacions arqueològiques dutes a terme entre 1972 i 1975, i també de posteriors investigacions.


Museu del Tren en Miniatura

El Museu del Tren en Miniatura recull una col·lecció impressionant de trens en miniatura de totes les èpoques i països. A més a més, disposa d’objectes de mida real relacionats amb el tren, com ara fanals, gorres, accions de companyies ferroviàries, plaques de constructor i molt més.


Memorial de l’Exèrcit Popular

Durant la primavera de 1938 arriben a Pujalt contingents del XVIIIè Cos d’Exèrcit per crear el que seria la BASE D’INSTRUCCIÓ d’aquest Cos de l’Exèrcit Popular. L’elecció d’aquest emplaçament també es deu a la proximitat de l’aigua i al fet de tenir una via de comunicació molt bona: la carretera de Cervera a Calaf. Pujalt quedava a mig camí entre el front (60km) i les grans ciutats de la reraguarda catalana.