Bacallà a la mel
Ingredients per a quatre persones:
4 talls de bacallà dessalat de 200 g cada un
2 patates mitjanes
1 ceba
4 fulles de llorer
50 g de mantega
100 g de farina
1 cullerada de mel
2 rovells d’ou
2 grans d’all
1 raget d’oli verge
Preparació: posarem l´aigua a bullir, amb les fulles de llorer, la ceba tallada a la juliana i les patates
tallades a rodanxes del gruix d’una moneda. Quan les patates quasi estiguin cuites hi afegirem el bacallà i abaixarem el foc al mínim, que no bulli. Ja tot cuit, ho reservarem en calent a punt d’emplatar. Farem un roux (mantega i farina) i ho mullarem a l’aigua amb què hem bullit el bacallà. Hi ajuntarem els rovells. Farem un allioli negat.
Muntatge del plat: col·locarem el bacallà sobre les rodanxes de patates. Sobre el bacallà hi posarem
la juliana de ceba. Hi tirarem una mica d’allioli negat hi ho naparem amb la salsa. Al final ho
glacejarem a la gratinadora.
www.talldeconill.com