Can Torrens, més d’un segle d’embotits artesans
Al bell mig de Sant Martí Sesgueioles, Can Torrens manté l’essència de l’ofici de xarcuter amb l’elaboració d’embotits de forma artesanal. Miquel Torrens forma part de la tercera generació de la família, que va començar el negoci l’any 1899.
L’especialitat de Can Torrens és la llonganissa, elaborada sense additius i deixada assecar sense presses a l’obrador de Sant Martí, que és l’únic de la comarca on s’elabora llonganissa de senglar. A Can Torrens també elaboren fuet, cap de llom amb pebre, cansalada viada seca i lligada, bulls blancs i negres i botifarres cuites i fresques.
La matèria primera és de proximitat, perquè com explica Torrens els porcs es crien “en granges que estan a uns 15 quilòmetres d’aquí”. Miquel Torrens recorda quan als seus inicis, el que avui és l’obrador era també granja.
Can Torrens també elabora menjars precuinats, amb els canelons com a producte estrella. Miquel Torrens explica que elaboren canelons des de fa més de 40 anys i que van afegir els precuinats a la seva oferta de productes davant la demanda dels clients. Tan els precuinats com els embotits responen a la màxima de “els menys additius possibles i la màxima qualitat”, segons Torrens, qui reconeix que “el meu ofici em torna boig” malgrat estar a prop de la jubilació.
Els embotits i plats precuinats de Can Torrens es poden adquirir a la seva botiga, al carrer Sant Miquel, 11 de Sant Martí Sesgueioles i a l’Agrobotiga d’Igualada. Els productes artesans de Can Torrens també es poden degustar en desenes de restaurants de la comarca.