Newsletter
COVID-19
  • Català
  • Español
  • English
  • Français
Anoia Turisme
Menu 
  • què fer?
    • Cultura i patrimoni
      • Descobreix els origens
      • MUSEUS DE L’ANOIA
      • Patrimoni Religiós
      • Visites guiades al patrimoni
      • L’ANOIA INDUSTRIAL
      • EL MODERNISME
    • COMARCA MEDIEVAL
      • Anoia Terra de Castells
      • Tots els Castells de l’Anoia
      • Castells amb visita guiada
      • Castells amb visita exterior lliure
    • ESPORT I NATURA
      • Anoia Sports Premium
      • Parc Motor – el món del motor
      • El cel de l’Anoia: Vol i Globus
    • ANOIA DEL CAMP A LA TAULA
      • Productors de l’Anoia
      • Especies Silvestres de l’Anoia
      • Receptes
      • On comprar
      • Tasta l’Anoia
      • Enoturisme
    • EXPERIÈNCIES ÚNIQUES
      • Adrenalina Pura
      • Naturalitat rural
      • Diversió total
      • Vivències experimentals
      • Explora el passat
      • BOTIGUES DE FÀBRICA
    • RACONS DE L’ANOIA
      • RUTES, CAMINS I SENDERS DE L’ANOIA
      • GORGS I SALTANTS D’AIGUA
      • Nuclis amb encant
      • Els Miradors de l’Anoia
      • Places porxades
    • ESDEVENIMENTS
      • CULTURALS
      • FESTES POPULARS
      • FIRES I MERCATS
      • GASTRONÒMICS
      • MUSICALS
      • MODA
  • Menjar i dormir
    • Dormir
    • Menjar
  • AGENDA
  • CONTACTAR
    • CONTACTAR
    • Altres Punts d’informació Turística
  • >> CATALÀ
  • >> ESPAÑOL
  • >> ENGLISH
  • >> FRANÇAIS

Can Torrens, més d’un segle d’embotits artesans

Al bell mig de Sant Martí Sesgueioles, Can Torrens manté l’essència de l’ofici de xarcuter amb l’elaboració d’embotits de forma artesanal. Miquel Torrens forma part de la tercera generació de la família, que va començar el negoci l’any 1899.
L’especialitat de Can Torrens és la llonganissa, elaborada sense additius i deixada assecar sense presses a l’obrador de Sant Martí, que és l’únic de la comarca on s’elabora llonganissa de senglar. A Can Torrens també elaboren fuet, cap de llom amb pebre, cansalada viada seca i lligada, bulls blancs i negres i botifarres cuites i fresques.
La matèria primera és de proximitat, perquè com explica Torrens els porcs es crien “en granges que estan a uns 15 quilòmetres d’aquí”. Miquel Torrens recorda quan als seus inicis, el que avui és l’obrador era també granja.
Can Torrens també elabora menjars precuinats, amb els canelons com a producte estrella. Miquel Torrens explica que elaboren canelons des de fa més de 40 anys i que van afegir els precuinats a la seva oferta de productes davant la demanda dels clients. Tan els precuinats com els embotits responen a la màxima de “els menys additius possibles i la màxima qualitat”, segons Torrens, qui reconeix que “el meu ofici em torna boig” malgrat estar a prop de la jubilació.
Els embotits i plats precuinats de Can Torrens es poden adquirir a la seva botiga, al carrer Sant Miquel, 11 de Sant Martí Sesgueioles i a l’Agrobotiga d’Igualada. Els productes artesans de Can Torrens també es poden degustar en desenes de restaurants de la comarca.

 

Data: 20/02/2019


[hupso]
Anoia Art botifarra Cabrera d'Anoia Calaf Camí Ral Carrera Castells cementiri cigronet Cultura Deporte Esquiador Festa figues Fira formatge GASTRONOMIA Gorg Història HostaletsdePierola Igualada La Llacuna Mala Dona Medieval mel mercat miocè ORPÍ paleontologia paleoturisme Piera pollastre préssec recepta restaurant rural Salts d'Aigua Teatre Vallbona d'Anoia Veciana vi vinyala visitaguiada Òdena

Què més podem visitar?

Descobreix el Parc Agrari de la Conca d’Òdena 06/11/2021 fins 07/11/2021
El Camí de Sant Jaume al seu pas per l’Anoia
Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya
Rutes “Els Camins del Paper” de Capellades
El Castell de Castellolí
Mapa de l’Anoia
Cal Vilaseca, fruits del camp de km0 i sense intermediaris
Els trams del Camí Ignasià a l’Anoia
Zoom Festival 23/11/2021 fins 28/11/2021
17 empreses i punts turístics de l’Anoia i el Consell Comarcal obtenen la distinció de turisme sostenible BIOSPHERE
TOP ANOIA
TOP ANOIA
ANOIA, TERRA DE CASTELLS
ANOIA, TERRA DE CASTELLS
SITUACIÓ DE L'ESDEVENIMENT
I RODALIES